Norvegia sprijină declarația oficială a Departamentului de Stat al SUA privind Crimeea

Cristian Soare / 27 iul 2018 / 10:49
Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide
Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide

Norvegia a sprijinit declarația oficială a Departamentului de Stat al SUA privind Crimeea, a afirmat ministrul norvegian al Afacerilor Externe.

"Norvegia salută și sprijină declarația secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care reafirmă poziția SUA împotriva anexării ilegale a Crimeei de către Rusia, iar dreptul internațional trebuie respectat, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei trebuie respectate", a declarat Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide, potrivit interfax-ukraine.

După cum sa raportat, la 25 iulie, Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis Declarația de la Crimeea, semnat de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. 

În acest document, Statele Unite invită Rusia să respecte principiile pe care le-a pretins de mult să le adere și să pună capăt ocupației sale din Crimeea

"Așa cum am făcut-o în Declarația de la Welles din 1940, Statele Unite reafirmă ca politică refuzul său de a recunoaște pretențiile Kremlinului de suveranitate asupra teritoriului confiscat cu forța în contradicție cu dreptul internațional. Statele Unite resping tentativa de anexare a Crimeei de către Rusia și promite să mențină această politică până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită ", se arată în declarația lui Pompeo.

În acest document, Statele Unite invită Rusia să respecte principiile la care a pretins de mult că aderă și să pună capăt ocupației sale din Crimeea.

Declarația menționează că "pe măsură ce statele democratice încearcă să construiască o lume liberă, dreaptă și prosperă, trebuie să ne menținem angajamentul față de principiul internațional al egalității suverane și să respectăm integritatea teritorială a altor state".

"Prin acțiunile sale, Rusia a acționat într-o manieră nedemnă de o mare națiune și a ales să se izoleze de comunitatea internațională", mai este precizat în declarație.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy