Norvegia sprijină declarația oficială a Departamentului de Stat al SUA privind Crimeea

Cristian Soare / 27 iul 2018 / 10:49
Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide
Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide

Norvegia a sprijinit declarația oficială a Departamentului de Stat al SUA privind Crimeea, a afirmat ministrul norvegian al Afacerilor Externe.

"Norvegia salută și sprijină declarația secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care reafirmă poziția SUA împotriva anexării ilegale a Crimeei de către Rusia, iar dreptul internațional trebuie respectat, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei trebuie respectate", a declarat Ministerul de Externe al Norvegiei, Ine Eriksen Soreide, potrivit interfax-ukraine.

După cum sa raportat, la 25 iulie, Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis Declarația de la Crimeea, semnat de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo. 

În acest document, Statele Unite invită Rusia să respecte principiile pe care le-a pretins de mult să le adere și să pună capăt ocupației sale din Crimeea

"Așa cum am făcut-o în Declarația de la Welles din 1940, Statele Unite reafirmă ca politică refuzul său de a recunoaște pretențiile Kremlinului de suveranitate asupra teritoriului confiscat cu forța în contradicție cu dreptul internațional. Statele Unite resping tentativa de anexare a Crimeei de către Rusia și promite să mențină această politică până când integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită ", se arată în declarația lui Pompeo.

În acest document, Statele Unite invită Rusia să respecte principiile la care a pretins de mult că aderă și să pună capăt ocupației sale din Crimeea.

Declarația menționează că "pe măsură ce statele democratice încearcă să construiască o lume liberă, dreaptă și prosperă, trebuie să ne menținem angajamentul față de principiul internațional al egalității suverane și să respectăm integritatea teritorială a altor state".

"Prin acțiunile sale, Rusia a acționat într-o manieră nedemnă de o mare națiune și a ales să se izoleze de comunitatea internațională", mai este precizat în declarație.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Citite săptămâna aceasta

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25