Norvegia trimite o echipă medicală de urgență în Italia. Solidaritate europeană în criza COVID-19

Tudor Curtifan / 06 apr 2020 / 11:16

Norvegia trimite o echipă medicală de urgenţă în nordul Italiei pentru a ajuta autorităţile sanitare italiene în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează dpa.

"Infecţia este sub control în Norvegia, în timp ce Italia este la vârful crizei", a spus duminică ministrul norvegian al Sănătăţii, Bent Hoie.

"Acum este momentul potrivit ca noi să ajutăm o ţară care se confruntă cu provocări uriaşe", a adăugat el.

Echipa de specialişti norvegieni, formată din medici, asistente şi experţi în logistică, urmează a fi staţionată patru săptămâni în Lombardia, regiunea din nordul Italiei care e epicentrul crizei.

Echipa norvegiană, formată din 20-25 de persoane, este aşteptată să plece spre Italia cel mai devreme marţi, a spus Johnny Aslaksen, din partea forţei de apărare civilă din provincia Hordaland din sud-vestul Norvegiei.

Membrii echipei s-au oferit voluntar, iar unii au experienţă în combaterea epidemiei de Ebola din Africa de Vest, a spus el pentru televiziunea publică NRK.

"Solidaritatea în Europa nu este doar un exerciţiu teoretic, iar acum trebuie să arătăm ce înseamnă în practică", a declarat ministrul de Externe, Ine Eriksen Soreide, citat de Agerpres.

Ea a precizat că a discutat cu omologul său italian, Luigi di Maio, care a salutat oferta venită de la Oslo.

Norvegia, ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, înregistra duminică 71 de decese cauzate de COVID-19 şi circa 5.600 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy