Norvegia a anulat manevre militare NATO în regiunea arctică pentru a evita răspândirea COVID-19

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Forțele Navale ale Norvegiei, sursă: US Naval Institute
Forțele Navale ale Norvegiei, sursă: US Naval Institute

Norvegia a anulat două manevre militare ce implicau în principal trupe ale NATO din regiunea arctică, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, a anunţat marţi guvernul norvegian, informează Agerpres, citînd Reuters.

În jur de 3.400 de militari străini urmau să ia parte la manevrele Rein I şi Joint Viking, printre care puţin peste 1.000 din SUA şi alţi aproape 1.000 de britanici, a precizat ministrul norvegian al apărării Frank Bakke-Jensen în timpul unei conferinţe de presă.

În calitate de cel mai nordic membru al NATO şi de ţară care are o frontieră comună cu Federaţia Rusă, Norvegia îşi antrenează în mod regulat trupele alături de forţele coaliţiei, pentru a le pregăti de război în condiţii de iarnă.

Cu toate acestea, sâmbătă Norvegia a anunţat un nou lockdown în regiunea capitalei sale Oslo, situată mai la sud, după ce pe teritoriul său a fost înregistrat un focar cu noua tulpină identificată prima dată în Marea Britanie, o tulpină considerată mai contagioasă.

"Trebuie să fim precauţi pentru a încerca să prevenim răspândirea variantei mutante a coronavirusului", a declarat Bakke-Jensen. În condiţiile în care 2.900 de militari străini au sosit deja în Norvegia, ei vor trebui acum să plece în mod gradual, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel