Noi radare pentru corvetele israeliene

DefenseRomania Team / 16 aug 2019 / 12:38

Surse militare israeliene au precizat pentru Jane's 360 că cel puțin două corvete vor primi noi echipamente de luptă.

Conform surselor citate cel puțin una dintre cele trei corvete Saar-5 ale Marinei Israeliene este echiaptă cu noul radar IAI-Elta ELM-2258 Advanced Lightweight Phased Array (ALPHA). Acest lucru a putut fi observat cu ocazia exercițiului multinațional „Mighty Waves”.

ALPHA este un radar AESA (n. red. - o generație foarte avansată de radare cu baleiaj electronic activ unde funcțiile de transmisie și de recepție sunt compuse din multe module miniaturizate de transmițător/receptor. Avantajele față de radarele cu baleiaj mecanic sunt o rată de scanare extrem de rapidă (milisecunde), rază de acțiune foarte mare, capacitatea de a urmări și ataca un număr mare de ținte simultan (unde agile multiple), probabilitate scăzută de detecție grație undelor care îți schimba direcția în milisecunde, capacitatea de a funcționa ca radio/bruiaj, operare simultană pentru ținte aeriene și terestre și cartografierea de precizie a terenului) activ multi-funcțional, care funcționează în banda S pentru a detecta și urmări amenințările și a oferi precizie pentru sistemele de arme.

În 2017 se preciza că navele Saar 5, Hanit și Eilat vor primi radarul ca parte a unei actualizări care ar putea prevede și integrarea noii rachete Barak 8.

Vezi și: Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy