Noi detalii despre ultimul model de elicopter fabricat în China Z-20

Eduard Pascu / 14 oct 2019 / 21:27

Mass-media chineză de stat a lansat mai multe detalii despre elicopterul Z-20 operat de Forța Terestră a Armatei Populare de Eliberare (PLAGF), transmite Jane.

Rapoartele publicate de ziarul Global Times au subliniat că motoarele instalate pe elicopterul Z-20 oferă o putere suficientă pentru ca aeronava să funcționeze bine la altitudini mari și a declarat că designul Z-20 încorporează „multe tehnologii care ar trebui considerate avansate în lume, incluzând controlul activ al vibrațiilor, fly-by-wire, zgomot redus pentru rotor și proiectare aerodinamică de înaltă performanță".

Rapoartele, care au fost publicate în contextul celei de-a cincea expoziții bienale a elicopterelor din China, organizată la Tianjin în perioada 10-13 octombrie - unde Z-20 a fost atracția principală - a urmat prima apariție publică a Z-20 în cadrul Zilei Naționale a Chinei pe 1 octombrie.

Se crede că un motor turbo de 1.600 kW care a fost expus la expoziția de la Tianjin este tipul folosit pe Z-20 cu două motoare. Pe un panou de afișaj pe care erau prezentate detaliile tehnice ale motorului expus era menționat că este potrivit pentru elicopterele mijlocii și mari. Nici o denumire nu a fost dată acestui motor, deși se crede că este WZ-10.

Se presupune că performanța motorului, care a fost dezvoltată independent, este comparabilă cu cele produse de producătorii internaționali de renume.

Nu s-au lansat informații suplimentare despre sistemul activ de control al vibrațiilor și nici despre caracteristicile de proiectare a rotorului. Imaginile indică faptul că este integrat un sistem de degivrare în paletele rotorului principal, ceea ce va spori capacitatea elicopterului de a zbura pe orice tip de vreme.

Apariția elicopterului Z-20 la expoziția Tianjin, atât în afișaje statice, cât și în zbor, a dus la apariția a numeroase fotografii de înaltă calitate pe forumurile online chineze, oferind detalii care nu erau disponibile anterior. Acestea arată că aeronava este echipată cu o suită de sisteme de autoprotecție cuprinzând un sistem de avertizare, abordare a rachetelor cu senzori în infraroșu și laser, precum și distribuitoare de contra-măsuri.

Vezi și: Invictus 360, un nou model de elicopter proiectat pentru US Army

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy