Noi detalii despre ultimul model de elicopter fabricat în China Z-20

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mass-media chineză de stat a lansat mai multe detalii despre elicopterul Z-20 operat de Forța Terestră a Armatei Populare de Eliberare (PLAGF), transmite Jane.

Rapoartele publicate de ziarul Global Times au subliniat că motoarele instalate pe elicopterul Z-20 oferă o putere suficientă pentru ca aeronava să funcționeze bine la altitudini mari și a declarat că designul Z-20 încorporează „multe tehnologii care ar trebui considerate avansate în lume, incluzând controlul activ al vibrațiilor, fly-by-wire, zgomot redus pentru rotor și proiectare aerodinamică de înaltă performanță".

Rapoartele, care au fost publicate în contextul celei de-a cincea expoziții bienale a elicopterelor din China, organizată la Tianjin în perioada 10-13 octombrie - unde Z-20 a fost atracția principală - a urmat prima apariție publică a Z-20 în cadrul Zilei Naționale a Chinei pe 1 octombrie.

Se crede că un motor turbo de 1.600 kW care a fost expus la expoziția de la Tianjin este tipul folosit pe Z-20 cu două motoare. Pe un panou de afișaj pe care erau prezentate detaliile tehnice ale motorului expus era menționat că este potrivit pentru elicopterele mijlocii și mari. Nici o denumire nu a fost dată acestui motor, deși se crede că este WZ-10.

Se presupune că performanța motorului, care a fost dezvoltată independent, este comparabilă cu cele produse de producătorii internaționali de renume.

Nu s-au lansat informații suplimentare despre sistemul activ de control al vibrațiilor și nici despre caracteristicile de proiectare a rotorului. Imaginile indică faptul că este integrat un sistem de degivrare în paletele rotorului principal, ceea ce va spori capacitatea elicopterului de a zbura pe orice tip de vreme.

Apariția elicopterului Z-20 la expoziția Tianjin, atât în afișaje statice, cât și în zbor, a dus la apariția a numeroase fotografii de înaltă calitate pe forumurile online chineze, oferind detalii care nu erau disponibile anterior. Acestea arată că aeronava este echipată cu o suită de sisteme de autoprotecție cuprinzând un sistem de avertizare, abordare a rachetelor cu senzori în infraroșu și laser, precum și distribuitoare de contra-măsuri.

Vezi și: Invictus 360, un nou model de elicopter proiectat pentru US Army

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel