Noi date privind Defiant X, elicopterul revoluționar propus de echipa Sikorsky-Boeing

Cătălin Costea |
Data publicării:

Pe 25 ianuarie, companiile partenere Sikorsky și Boeing au furnizat detalii despre elicopterul revoluționar cu care vor să participe în competiția Future Long Assault Aircraft (FLRAA) organizată de armata SUA pentru desemnarea viitoarelor aeronave de atac la distanță.

Boeing a anunțat că noua aeronavă, numită Defiant X, va fi cel mai rapid, manevrabil și viabil elicopter de asalt din istorie, care va revoluționa modul în care armata va face față amenințărilor începând din 2035.

„Suntem gata să oferim capabilități de neegalat, susținute de tehnologii dovedite, care vor transforma cu adevărat misiunea armatei din prezent și vor crea condițiile pentru dezvoltarea și adaptarea armatei la misiunile din viitor”, a declarat Andy Adams, vicepreședinte al Future Vertical Lift din cadrul Sikorsky. „Defiant X nu numai că include noi concepții de aeronave, sisteme dedicate misiunilor și soluții revoluționare de suport, ci folosește și capacitățile avansate de producție ale Sikorsky și Boeing”, a mai precizat Adams.

2. -imagine fara descriere- (defiant-x-elicopter_15709500.jpg)

Utilizând un sistem rotor coaxial rigid și o elice propulsoare, Defiant X încorporează tehnologia Sikorsky X2 care îi permite să funcționeze la viteze mari păstrând în același timp avantajele specifice pilotării la viteze reduse. Această capacitate critică oferă aeronavei manevrabilitate și viabilitate sporite în mediile complexe de luptă aeriană, permițându-i pătrunderea în adâncimea apărării inamice și reducându-i expunerea la focul inamic.

„Defiant X este conceput special pentru a fi utilizat de o armată modernă, cu nevoi superioare de acoperire aeriană, de supraviețuire și de eficacitate a loviturilor”, a declarat Steve Parker, vicepreședinte și director general al Boeing Vertical Lift, precizând că aeronava va oferi și “o conectivitate inegalabilă în spațiu de luptă multi-domeniu”.

 

 

De asemenea, producătorii consideră că Defiant X va revoluționa capacitatea de asalt aerian a armatei americane prin depășirea limitărilor actuale privind tacticile, tehnicile și procedurile utilizate, precum și a metodelor de antrenament și infrastructurii utilizate. Va fi însă valorificată experiența obținută în urma utilizării elicopterului Black Hawk și abilitatea prezentă de a acționa în formație strânsă de zbor. 

Citește și: Legendarele Black Hawk se 'pensionează'. Forțele Speciale ale SUA vor alege între V-280 și SB-1

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel