Noi date despre atentatul din Bulgaria: Mașina blindată a procurorului general a fost lovită de o dronă militară

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Atentat asupra procurorului general al Bulgariei. Foto: Captură bTV Media Group
Atentat asupra procurorului general al Bulgariei. Foto: Captură bTV Media Group

Explozia împotriva procurorului general al Bulgarieri, Ivan Gheşev, a fost ghidată dintr-o dronă militară, informează Rador, care citează postul de televziune BTV. 

Potrivit directorului Serviciului Naţional de Investigaţie, Borislav Sarafov, deflagraţia s-a produs în momentul în care automobilul lui Gheşev se afla într-o curbă, unde viteza se reduce considerabil. Serviciul Naţional de Investigaţie a preluat ancheta în cazul tentativei de atentat asupra procurorului general al Bulgariei.

Maşina blindată în care se afla Gheşev împreună cu familia sa le-a salvat viaţa în urma deflagraţiei bombei cu dispersie.

Atentatul este anchetat ca fiind un act terorist conform capitolului din Codului Penal privind infracţiuni împotriva statului. Cazul este condus de Procuratura municipală Sofia.

Ieri după atentat, Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în "incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia", notează și Agerpres.

El a adăugat însă că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi guvernul va lua măsuri ferme.

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel