Noi confruntări militare între Armenia şi Azerbaidjan. Rusia le cere să renunţe la acţiuni care pot duce la escaladarea tensiunilor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțe ruse de menținere a păcii în Nagnorno-Karabah
Forțe ruse de menținere a păcii în Nagnorno-Karabah

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, le-a cerut marţi Armeniei şi Azerbaidjanului să pună capăt oricăror activităţi care pot duce la escaladarea situaţiei tensionate dintre cele două ţări, informează Reuters, care citează agenţia de presă rusă Interfax.

Confruntări armate erau în desfăşurare marţi între Armenia şi Azerbaidjan în apropierea regiunii disputate Nagorno-Karabah, lupte care au provocat victime de ambele părţi şi teama de izbucnirea unui nou război după cel încheiat anul trecut cu un armistiţiu.

Solicitarea înaltului demnitar rus a fost făcută în timpul unor convorbiri telefonice cu omologii săi armean şi azer.

Armenia a cerut marţi ajutorul Moscovei pentru a se apăra împotriva forţelor azere, după o confruntare la frontieră care, potrivit Erevanului, s-a soldat cu moartea a 15 soldaţi armeni, capturarea altor 12 şi pierderea a două poziţii de luptă ale armatei armene.

De partea sa, Ministerul Apărării azer a acuzat Armenia că a recurs la ''o provocare de mare amploare'' prin atacarea unor poziţii azere din districtele Kalbajar şi Latcin, la vest de Nagorno-Karabah, cu obiectivul de a ocupa două zone înalte strategice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel