Update - Atac cu drone la Sevastopol: Fregata Amiral Makarov ar fi fost avariată (neconfirmată oficial) / Rusia suspendă acordul pe cereale

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Partizani din Crimeea, via Korrespondent
Foto: Partizani din Crimeea, via Korrespondent

În Sevastopol sunt raportate explozii. S-ar părea că navele rusești „au respins un atac cu drone”.

UPDATE, 18.25: Rusia a anunțat că își suspendă participarea la acordul de cereale, după exploziile de la Sevastopol.

Ministerul rus al Apărării a spus că navele, care aveau sediul la Sevastopol, ar fi fost implicate în„asigurarea securității culoarului de cereale”.

Justificarea Rusiei poate fi un indiciu că unele nave chiar au fost avariate de exploziile de sâmbătă dimineață.

UPDATE, 16.45: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Marea Britanie că a comis „o serie de atacuri teroriste împotriva Federației Ruse” în Marea Neagră și Baltică.

Ministerul Apărării al Marii Britanii respinge acuzațiile Federației Ruse în atacul asupra golfului din Sevastopol.

UPDATE, ora 16.20: Publicațiile ucrainene relatează că exploziile de dimineață ar fi fost avariat fregata Amiral Makarov, care a fost folosită pentru atacuri cu rachete Kalibr asupra orașelor ucrainene.

Cu toate acestea, în prezent nu există o confirmare oficială a distrugerii navelor rusești în Sevastopol.

Potrivit diverselor surse, mai multe nave ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse au fost avariate de explozii. Se crede că printre acestea se numără și fregata Amiral Makarov, care a devenit nava amiral după ce rușii au pierdut crucișătorul Moskva”, se arată în mesaj.

Rușii au blocat complet intrarea în golful Sevastopol. Videoclipul de la camera de supraveghere arată o explozie foarte puternică în zona zonei de andocare a navei”, a adăugat jurnalistul citat de NV, Andrii Țaplienko.

Anton Gerașcenko, consilierul ministrului ucrainean de interne confirmă și el informația „Potrivit rapoartelor neconfirmate până acum, una dintre navele care explodează automat în golful Sevastopol este Amiralul Makarov”.

Fregata Amiral Makarov a mai fost avariată de ucraineni în luna mai, fiind cuprinsă de flăcări după ce a fost lovită de rachete.

 

Știrea inițială:

Guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, a scris pe canalul său de Telegram că, în dimineața zilei de sâmbătă, 29.10.2022, navele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au respins un atac cu drone.

“Navele FRMN au respins un atac cu drone în acvatoriul Golfului Sevastopol. În oraș, nu a fost lovit niciun obiectiv. Situația se află sub control. Toate serviciile operative sunt pregătite”, a menționat Razvozhaev.

Șeful orașului a făcut apel la populație să-și păstreze calmul.

După cum a transmis un corespondent al agenției de presă Tass, o explozie puternică s-a auzit în jurul orei locale 04.20, urmată de alte câteva replici de intensitate mai mică.  

Ulterior, autoritățile din Sevastopol au anunțat că zona golfului a fost închisă temporar. Feriboturile și bărcile nu mai circulă, iar traficul între districte este posibil doar cu autobuzul.

Comentariul autorului: Nu este pentru prima dată când zona Sevastopolului este supusă unor atacuri cu drone. Mai multe dintre acestea au vizat chiar Comandamentul FRMN.

Ca urmare, de mai multe luni, în oraș a fost instituit nivelul galben de amenințare teroristă.

Surse: NV

Korrespondent

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel