Nicolas Maduro, tentativă de asasinare! Drone încărcate cu explozibil, militari răniți

Tudor Curtifan / 05 aug 2018 / 08:23

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a scăpat sâmbătă nevătămat dintr-un atentat de la Caracas în care au fost folosite mai multe drone încărcate cu explozibili, a anunţat ministrul informaţiei, citat de agenţiile internaţionale de presă. 

Şapte militari au fost răniţi în atentat şi spitalizaţi, a anunţat ministrul, Jorge Rodriguez. 

"Este vorba despre un atentat împotriva persoanei preşedintelui Nicolas Maduro", a declarat Rodriguez după incidentul în timpul căruia Maduro, în direct la televiziunea de stat, şi-a întrerupt discursul pe care îl susţinea la o ceremonie militară din centrul Caracas. Potrivit DPA, la ceremonia militară participau peste 17.000 de soldaţi, care după explozii au rupt rândurile şi au început să fugă. Transmisiunea în direct a fost apoi oprită. 

Potrivit ministrului, "o încărcătură explozivă (...) a detonat în apropierea podiumului pe care se afla preşedintele" şi alte încărcături au explodat în mai multe locuri ale paradei militare. 

Preşedintele Maduro "a scăpat complet nevătămat şi în acest moment se pregăteşte să-şi reia programul obişnuit", a mai declarat ministrul informaţiei. 

Preşedintele, a precizat el totuşi, "este în permanent contact cu cu înaltul comandament politic, cu miniştrii şi cu înaltul comandament militar". 

Exploziile au "provocat rănirea a şapte membri" ai Gărzii naţionale bolivariene care erau desfăşuraţi la locul ceremoniei militare şi ei "beneficiază în prezent de îngrijiri" spitaliceşti, a mai menţionat Rodriguez.

 

CITEȘTE ȘI: Maduro, tentativă de asasinare. Atentatul, revendicat de un grup misterios

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy