Nicolae Ciucă, întrevedere militarii români și polonezi din Batalionului 26 Infanterie. Ministrului i-au fost prezentate blindatele de luptă

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Militari ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, aflați în misiune în Afganistan, în 2014, sursă: MApN
Foto: Militari ai Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, aflați în misiune în Afganistan, în 2014, sursă: MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a participat azi în cadrul delegației oficiale conduse de premierul Ludovic Orban, la o vizită de lucru în municipiul Craiova.

Într-un comunicat al biroului de presă al MApN, emis către DefenseRomania, se menționează că pe agendă a figurat și o întâlnire cu militarii români și polonezi din cadrul Batalionului 26 Infanterie, structură aparținând Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova.

Cu acest prilej, comandantul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, general de brigadă Cristian Dan, a prezentat înalților oficiali specificul misiunilor brigăzii, structură aliată înființată în anul 2016, sub comanda Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București, ca parte a măsurilor active de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic al NATO.

La rândul său, comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, locotenent-colonel Mitel Jilavu, a prezentat informații referitoare la proiectele de infrastructură aflate în execuție în incinta unității, cum ar fi reabilitarea parcului cu tehnică militară, în valoare de aproximativ 19 milioane lei, precum și lucrările de modernizare a clădirilor în care se află clubul unității, blocul alimentar și sala de sport, lucrări în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei.

 

Au fost prezentate blindatele de luptă blindate aflate în dotarea armatelor română și poloneză

 

Programul a inclus vizitarea unui stand cu tehnică militară, unde au fost prezentate vehicule de luptă blindate aflate în dotarea armatelor română și poloneză, și un prânz de lucru alături de militarii români și polonezi.

„Sunt onorat să fiu astăzi alături de voi, și vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru apărarea României și a flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, în special militarilor polonezi, pentru efortul lor de a executa misiuni departe de familiile lor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Totodată, ministrul Ciucă le-a mulțumit militarilor români și polonezi care se instruiesc în comun la Craiova, ca parte a Brigăzii Multinaționale Sud-Est, pentru modul în care își îndeplinesc misiunile și i-a asigurat de sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

„Sunt foarte bucuros să revin astăzi aici și să vă revăd. Îi mulțumim premierului, pentru că domnia sa este foarte aproape de Armata României și că ne acordă tot sprijinul în proiectele pe care le întreprindem la nivelul ministerului. Vă doresc nu misiuni ușoare în continuare, ci misiuni victorioase", le-a transmis militarilor ministrul apărării naționale, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Simulatorul RT-3 a ajuns în România. Militarii noștri încep pregătirea pentru Patriot

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel