Nicolae Ciucă, întrevedere cu Mark Esper. O prezență sporită a trupelor SUA în România, una din temele discuției

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

În marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, a avut loc întâlnirea ministrului român al apărării, Nicolae Ciucă, cu secretarul american al apărării, Mark Esper.

Întâlnirea celor doi demnitari a reprezentat o oportunitate deosebită pentru a discuta principalele subiecte de cooperare cu SUA, atât din perspectivă bilaterală, cât și în context aliat, informează MApN, într-un comunicat de presă.

Discuţiile purtate au evidenţiat ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, ca elemente esenţiale pentru asigurarea securităţii ţării noastre şi a stabilităţii în regiune.

„Principalele direcții de acțiune vizate sunt asigurarea unei prezenţe sporite a forțelor militare americane pe teritoriul național și în regiunea Mării Negre, dezvoltarea cooperării tehnico-militare, intensificarea programului de exerciții desfășurate pe teritoriul României, în cadru aliat și bilateral cu forțele SUA, cu obiectivul general de consolidare a prezenţei şi vizibilităţii NATO pe segmentul sudic al flancului estic”, mai precizează sursa citată.

De asemenea, întrevederea a prilejuit o bună oportunitate de evidenţiere, de către partea americană, a contribuţiei României la eforturile de partajare echitabilă a responsabilităţilor, pe toate dimensiunile sale: resurse alocate, capabilităţi dezvoltate şi participare la operaţiuni, misiuni şi activităţi aliate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel