Netanyahu: Hamas a vrut război, le vom da război. Generații întregi ale inamicilor își vor aminti de acțiunile Israelului din următoarele zile

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldați ai Armatei Israelului. Sursă foto: IDF
Soldați ai Armatei Israelului. Sursă foto: IDF

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat în această seară în cadrul unui discurs televizat că Israelul va lansa o ofensivă cum nu s-a mai văzut până acum.

 

Netanyahu nu a declarat dacă forțele israelene (IDF) vor invada Fâșia Gaza. Menționăm că Israelul a dus deja la granița cu Gaza blindate, mașini de luptă ale infanteriei și tancuri Merkava. 

Presa internațională anticipează o invazie fără precedent a Fâșiei Gaza, fapt ce ar duce cu siguranță la un bilanț cumplit de mii de morți. Lideri ai Hamas au declarat recent că sunt pregătiți de un asemenea scenariu.

În discursul său din această seară Netanyahu spune că Israelul va lovi Hamas cu o forță cum nu s-a mai văzut până acum, iar ceea ce se va întâmpla în următoarele zile va impacta generații de acum încolo ale „inamicilor noștri”. IDF va fortifica toate granițele pentru a nu avea surpriza unui atac și din alte părți, mai spune premierul israelian.

Totodată, premierul Netanyahu a subliniat că e în contact permanent cu președintele american Joe Biden și a catalogat informația Egiptului cu privire la faptul că serviciile egiptene au anunțat Israelul că se pregătește ceva major în Gaza ca fiind falsă, acuzând Egiptul de propagandă. 

„Hamas a vrut război, le vom oferi război”, spune Netanyahu, care a comparat gruparea teroristă Hamas cu Statul Islamic, precizând că va avea aceeași soartă.

„Vom trece la un atac masiv cum nu s-a mai văzut până acum. Vom fortifica celelalte fronturi”, care a acentuat că IDF abia a început operațiunea care e una de durată. 

„Va fi distrus orice loc unde există Hamas. Deja a început acest lucru.

Sunt într-o legătură continuă cu președintele Joe Biden, doresc să-i mulțumesc pentru tot. Un portavion american se află în drum spre regiunea noastră. 

Sunt multe declarații făcute cu scopul de a speria cetățenii Israelului ca de exemplu mesajul de atenționare pe care l-am primit de la Egipt. E propagandă. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare. Operațiunea va dura, dar vă promit că la finalul ei toți dușmanii noștri vor știi că au făcut o greșeală groaznică. Răspunsul nostru din următoarele zile va impacta următoarele generații ale inamicilor noștri”, a conchis Netanyahu în discursul său public.

După atacurile surprinzătoare de sâmbătă Israelul a declarat stare de război și IDF a început mobilizarea. Forțele israeliene au demarat operațiunea Swords of Iron desfășurată concomitent pe două planuri: Ținerea situației sub control și recâștigarea controlului în satele și orașele de la granița cu Fâșia Gaza asaltate de teroriști Hamas, și, totodată, IDF a început să lovească infrastructura militară a Hamas în Fâșia Gaza.

În urma atacurilor de sâmbătă cel puțin 700 de israelieni au decedat, un bilanț fără precedent pentru Israel. Alți cel puțin 100 de israelieni au fost răpiți și duși în Gaza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel