Netanyahu amenință Iranul cu distrugerea totală: ”Ar fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a lansat luni, în ziua împlinirii a 40 de ani de la Revoluţia islamică, un avertisment Iranului împotriva oricărei tentative de a distruge Tel Aviv sau Haifa. Declarația vine după ce un comandant al Gardienilor Revoluţie a avertizat că în cazul unui atac al SUA, Iranul va distruge orașele din Israel.

"Nu ignor ameninţările regimului iranian, dar nu sunt intimidat de ele. Dacă acest regim comite teribila greşeală de a încerca să distrugă Tel Aviv sau Haifa, nu va reuşi", a afirmat Benjamin Netanyahu într-un comunicat la biroului său şi într-o înregistrare video.

Potrivit premierului israelian, dacă Iranul încearcă să atace Israelul, "ar fi ultima aniversare a Revoluţiei islamice. Iranienii ar trebui să ţină cont de asta", a subliniat el.

Guvernul israelian desfăşoară o campanie diplomatică şi mediatică împotriva Iranului pe care îl acuză că efectuează activităţi nucleare periculoase şi ale cărui acţiuni în Liban, în Fâşia Gaza şi Siria le denunţă.

În ultimii ani, statul evreu a efectuat numeroase raiduri aeriene sau tiruri de rachete împotriva a ceea ce a prezentat ca obiective militare iraniene în Siria sau convoaie de arme sofisticate destinate Hezbollahului libanez, aliat al Teheranului.

Iranul a promis luni un eşec al planurilor "diabolice ale duşmanilor săi", în principal Statele Unite şi Israelul, cu prilejul celei de-a 40 aniversări a Revoluţiei islamice, sărbătorită masiv în întreaga ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel