Nemulțumirile „Țarului” Putin: Armata Rusiei nu se află la granițele SUA. Trupele americane sunt însă la frontiera noastră

Tudor Curtifan / 16 iun 2021 / 19:20
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Președintele rus Vladimir Putin a susținut o declarație de presă după întrevederea pe care a avut-o cu Joe Biden, la Geneva, în Elveția. Cei doi lideri au discutat preț de câteva ore.

În cadrul conferinței, Putin a abordat și criza din Ucraina, denunțând faptul că, în opinia Rusiei, US Army se află la frontierele rusești și nu invers.

Retorica pe care Vladimir Putin o induce e eronată, în contextul în care trupele dislocate în state membre NATO sunt ale Alianței nu trupe exclusiv ale SUA.

Cu o tentă ironică, Putin a spus că nu au fost dislocate multe trupe la granița Ucrainei, în pofida faptului că există rapoarte oficiale care indică o dislocare de aproximativ 100.000 de soldați ruși împreună cu tehnică militară grea.

„Exercițiile militare le facem pe teritoriul nostru, așa cum SUA organizează exerciții pe teritoriul național. Nu aducem personal militar foarte numeros la frontiera Statelor Unite, deși, din păcate, SUA fac acest lucru în ceea ce ne privește. Ar trebui să vedeți și ce fac SUA nu doar Rusia”, s-a plâns Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă.

Întrebat de situația opozantului Alexei Navalnîi, Putin a refuzat să îi pronunțe numele, referindu-se la el ca la „acea persoană”, și a corelat cazul Navalnîi cu „proclamarea Rusiei în Congresul american drept inamic”.

„Rusia a fost numită inamicul SUA. Congresul american a proclamat acest lucru. În principiu, SUA trebuie să sprijine democrația. Acum să ne punem întrebarea, dacă noi (n.a. - Federația Rusă) suntem inamicul, care sunt organizațiile pe care SUA le vor sprijini în Rusia? Nu cred că vor fi organizații care vor întărirea Rusiei, ci organizații care vor să limiteze Rusia”, a conchis Putin.

Summitul dintre Joe Biden și Vladimir Putin s-a desfășurat la Geneva și a avut ca obiectiv aplanarea tensiunilor dintre SUA și Federația Rusă, relația dintre cele două ajungând la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul Războiului Rece și până acum.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy