Nave integrate misiunilor NATO, deschise publicului la Constanța

Bianca Ştefan |
Data publicării:
Nave
Nave

Navele integrate misiunilor NATO în Marea Neagră vor fi deschise publicului.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de Statul major al Forţelor Navale (SMFN), cele două vase au participat în perioada 11 iulie-1 august în Marea Neagră, alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică, la misiuni de supraveghere maritimă şi au acostat joi în Portul Constanţa, intrând în programul de pregătire a activităţilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române. 

"Cele două nave vor fi deschise publicului pe data de 11 august, iar oricine va dori va putea să interacţioneze cu marinarii care au participat la misiunile din Marea Neagră. Pe 13 august şi 15 august, navele vor participa la evenimentele prilejuite de Ziua Marinei Române", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SMFN, colonel Corneliu Pavel. 

În timpul misiunilor desfăşurate în Marea Neagră, navele au parcurs, în total, peste 8.500 de kilometri, iar elicopterul Puma Naval, ambarcat la bordul Fregatei "Regele Ferdinand", a executat 25 de ore de zbor deasupra Mării Negre şi 50 de apuntări. 

Premiere pentru Forțele Navale Române

"La bordul celor două nave militare, au fost înregistrate câteva premiere pentru Forţele Navale Române. Dragorul Maritim 'Lt. Lupu Dinescu' a executat prima realimentare pe mare cu combustibil de la nava germană de comandament şi aprovizionare 'FGS Rhein', iar Fregata 'Regele Ferdinand' a încheiat cea de-a treia participare la o grupare navală NATO (SNMG-2, Standing NATO Maritime Group), în decursul unei perioade de şapte luni, precum şi prima intrare în porturile Odessa (Ucraina) şi Samsun (Turcia)", se arată în comunicatul de presă al SMFN. 

Cele două nave militare româneşti au fost integrate, potrivit sursei citate, în Grupările navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) şi SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter-measures Group) şi fac parte din pachetul de forţe militare al Armatei României pus la dispoziţia Alianţei Nord-Atlantice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel