Nave aparținând Grupării navale de luptă contra minelor (SNMCMG2) din cadrul NATO au intrat în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit surselor locale turcești de pe Twitter, care monitorizează tranzitul prin strâmtorile de la Marea Neagră, pe 25.02.2021, nave aparținând Grupării navale de luptă contra minelor (SNMCMG2) din cadrul NATO au traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Între acestea se află nava amiral a grupării TCG Sokollu Mehmet Pașa A577 (Forțele Navale ale Turciei), precum și trei dragoare: HS Evropi M62 (Forțele Navale ale Greciei), Tajo M36 (Forțele Navale ale Spaniei) și TCG Ayvalik M267 (Forțele Navale ale Turciei). 

Probabil, în Marea Neagră, gruparea va fi completată și cu alte nave aparținând unor state riverane, inclusiv cu dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu din cadrul Forțelor Navale Române.

Cu certitudine, după intrarea grupării navale a NATO în Marea Neagră, forțe și mijloace aparținând Flotei ruse din Marea Neagră vor începe monitorizarea activităților acesteia.

Din date anterioare, rezultă că SNMCMG2 se va afla în Marea Neagră în perioada 25 februarie - 17 martie.

Trebuie menționat faptul că, potrivit Convenției de la Montreux, navele de luptă ale statelor neriverane pot staționa în Marea Neagră maximum 21 de zile.

Misiunea anterioară a SNMCMG2 în Marea Neagră a fost îndeplinită începând cu 29.10.2020. La acea dată au traversat Strâmtoarea Bosfor nava universală de transport Aliakmon a Forțelor Navale ale Greciei, dragorul Orion al Marinei franceze, dragorul maritim italian Alghero și dragorul de bază Duero aparținând Forțelor Navale ale Spaniei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel