Navantia din Spania începe testele pe mare cu corveta Avante 2200 destinată Forțelor Navale Regale Saudite

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Avante 2200, sursă foto: Navantia
Avante 2200, sursă foto: Navantia

Navantia din Spania a început probele pe mare la corveta NB 546 Al-Jubail, prima din cele cinci corvete Avante 2200 contractate de Forțele Navale Regale Saudite.

Probele pe mare sunt efectuate în Golful Cadiz, fiind testate sistemele amplasate pe navă. Testele vor dura două luni, fiind împărțite în două perioade diferite. În perioada actuală de încercare, care va dura aproximativ două săptămâni, sunt angrenate aproximativ 140 de persoane, printre care 40 de ingineri specializați în diferite domenii. Corveta Jubail va fi dotată cu sisteme de luptă după finalizarea probelor pe mare.

Arabia Saudită a comandat, în anul 2018, la Navantia, cinci corvete Avante 2200 în valoare de aproximativ 2,1 miliarde de dolari.

Al Jubail are 104 metri lungime, 14 metri lățime și va putea transporta în total 102 persoane. Corveta va fi dotată cu sistemul de luptă CATIZ, sistemul integrat de comunicații HERMESYS, sistemul de control al focului DORNA, sistemul integrat de control MINERVA și cu diferite echipamente dezvoltate, sub licență, de Navantia, cum ar fi motoarele MTU sau cutiile de viteze RENK.

Acest program, în cadrul căruia ultima corvetă va fi livrată în 2024, include, pe lângă construcție, suport pentru ciclul de viață de cinci ani, de la livrarea primei nave, cu opțiune pentru încă cinci ani.

Contractul include, de asemenea, furnizarea mai multor servicii, cum ar fi suport logistic integrat, instruire și întreținere operațională, furnizare de centre de instruire și educație pentru sistemul de luptă și sistemul de control al platformei, susținerea ciclului de viață menționat anterior și sistemele de întreținere a navei la baza navală Jeddah. Echipajele sunt deja instruite la Centrul de Instruire Navantia recent deschis.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel