Naval Group a livrat primul lot de torpile grele către Franța și Brazilia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Naval Group a livrat primul lot de torpile cu greutate mare F21 armelor braziliene și franceze, transmite Jane.

Anunțul privind aceste livrări a fost făcut de Naval Group în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Paris, pe 21 februarie. Compania a declarat că un prim lot de șase torpile a fost predat Marinei Franceze în noiembrie 2019, pe lângă un număr nedezvăluit către Forțele Navale din Brazilia.

Torpila de mare greutate F21 este dezvoltată de Naval Group pentru Direction Générale de l'Armement (DGA), în cadrul programului Artémis, lansat în 2008. Acesta va înlocui torpila F17 Mod 2, cu care sunt echipate în prezent submarinele franceze. Sistemul va fi, de asemenea, folosit de către armata braziliană pe noile sale submarine diesel-electrice din clasa Scorpene.

Marina franceză a contractat 93 de torpile F21.

F21 are o lungime totală de 6 m și cântărește 1.320 kg. Sistemul de propulsie este alimentat de o baterie primară de oxid de argint-aluminiu care permite o viteză maximă de peste 50 kt pe o rază maximă de peste 50 km.

În primul trimestru al anului 2013 au fost efectuate încercări inițiale pe mare cu un prototip în Marea Mediterană. În 2013-14, au fost efectuate aproximativ 10 lansări în cadrul testelor, după care acestea au fost întrerupte pentru o perioadă.

În 2017 au fost reluate testele, iar în iunie, în acel an, F21 a finalizat cu succes operațiunile din Mediterana. În mai 2018, compania a anunțat că torpila a fost lansată dintr-un submarin marin de atac nuclear (SSN) pentru testul subacvatic DGA pe coasta de sud a Franței. 

Lansarea primului submarin din clasa Barracuda pentru Franța, Suffren, este de așteptat să aibă loc anul acesta.

Vezi și: Franța prezintă Suffren, noul submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel