Franța prezintă Suffren, noul submarin nuclear din clasa Barracuda (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Franţei Emanuel Macron va inaugura, vineri, cel mai recent submarin nuclear din clasa Barracuda, parte dintr-un program de investiţii navale în valoare de 9 miliarde de euro, menit să menţină puterea maritimă a Parisului pentru următoarele decenii, scrie Reuters.

Barracuda este rezultatul unor teribile eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subtretanţi. Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial), potrivit 

Iar aventura, mai spun experții, nu se încheie aici. După ce va fi lansat la apă, la sfârșitul lunii iulie, «Suffren» va începe, la începutul anului 2020, o lungă serie de teste în mare, în largul Cherbourgului, apoi la Brest și, în final, la Toulon, viitoarea să baza. Dată intrării sale în serviciu activ nu a fost deocamdată indicată.

Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.

Primul submarin din această serie, numit „Suffren" va fi livrat marinei franceze în 2020 pentru misiuni maritime, restul submarinelor urmând să fie realizate în decursul următorilor 10 ani. Acestea vor înlocui submarinele din vechea clasă „Ruby".

„Este mare nevoie ca noi să fim prezenţi în zonele de conflict şi să gestionăm ameninţările, atunci când este cazul", a afirmat Generalul Francois Leconintre, şeful departamenului Apărării, la CNews, joi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel