Nava militară "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" s-a întors din Marea Ionică

Eduard Pascu / 30 iun 2020 / 14:02

Nava militară "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" s-a întors marţi, 30 iunie, din Golful Patras, Marea Ionică, unde a participat la Exerciţiul multinaţional de luptă contra minelor "Ariadne 20", organizat de Forţele Navale Elene, în scopul consolidării cooperării şi creşterii interoperabilităţii cu structuri NATO specializate în domeniul luptei contra minelor din Bulgaria, Grecia, Italia, Spania şi Turcia.

Nava maritimă hidrografică a parcurs peste 1300 de mile marine şi a înregistrat 184 de ore de marş, timp în care a participat la secvenţe de instruire întrunite forţe navale - forţe aeriene, în care a asigurat suportul informaţional integrat şi cercetarea hidrografică subacvatică, necesare pentru lupta contra minelor. De asemenea, în timpul marşului spre portul grecesc Patras, nava "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" a înregistrat o premieră pentru Direcţia Hidrografică Maritimă, prin tranzitarea pentru prima dată a Canalului Corint, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Pe timpul exerciţiilor militare desfăşurate în ariile desemnate, s-au descoperit şapte contacte submerse, printre care şi o mină de exerciţiu de tip MK55, confirmată cu AUV "Remus" ce aparţine scafandrilor de luptă EOD. Mina a fost recuperată, adusă la bordul navei şi predată partenerilor eleni în portul Patras.

Nava, comandată de locotenent-comandorul Laurenţiu Toma şi cu 52 marinari la bord, a fost întâmpinată la sosirea în portul Constanţa de Şeful Resurselor din Statul Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Cristian Lişman, care a transmis echipajului felicitări şi mesajul de bun-venit acasă din partea conducerii Forţelor Navale.

Citește și: Forțele Navale Române au predat părții elene comanda Grupării Navale NATO SNMCMG - 2

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy