Marea Neagră. Navă de marfă sub pavilion rusesc a intrat în apele teritoriale ale Ucrainei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Din cauza unei furtuni, nava sub pavilion rusesc Melita a pătruns ilegal în apele teritoriale ale Ucrainei, în Marea Neagră. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 5 iunie, transmite serviciul de presă al Marinei ucrainene, citat de Pagina de Rusia.

Aflată în drum spre portul românesc Constanța, nava Melita a deviat de la curs și a pătruns în apele teritoriale ale Ucrainei pe o distanță de 5 mile marine. Explicațiile oferite de căpitanul navei au convins Garda de Coastă să nu rețină navă rusească și să-i permită să-și continue drumul spre destinație.

Marina Ucrainei notează că decizia de a nu reține nava a fost luată în pofida existenței motivelor oficiale pentru aceasta măsura – în afară de încălcarea frontierei, nava avea oprit sistemul AIS (automatic identification system – AIS).

In noiembrie 2018, marina rusă a atacat şi reținut trei nave ale marinei ucrainene în Strâmtoarea Kerci. Marinarii ucraineni au fost acuzați de încălcarea frontierei de stat a Rusiei și trimiși în arest preventiv. În pofida deciziei Tribunalului Internațional pentru Dreptul Mării de eliberare imediată a marinarilor ucraineni, Rusia contnua să menţină în arest echipajele celor trei nave ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel