Nava cargo Grande America, scufundată în largul coastelor franceze (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Nava cargo Grande America, scufundată marţi în largul coastelor franceze, transporta materiale periculoase, au anunţat miercuri autorităţile franceze citate de AFP şi dpa.

În 45 din cele 365 de containere aflate la bordul navei înregistrate în Italia se aflau materiale periculoase, a menţionat Prefectura Atlanticului. Nava transporta de asemenea 2200 tone de combustibil.

Prefectul Jean Louis Lozier a precizat că armatorul navei a fost notificat să ,,pună capăt pericolului pentru navigaţie şi mediul marin reprezentat de containere şi alte elemente în derivă", precum şi să "trateze eventualele poluări maritime".

Marţi, ministrul francez pentru tranziţie ecologică Francois Rugy a explicat că trebuie să se afle exact care era încărcătura navei pentru a stabili ,,dacă trebuie mobilizate mijloace submarine antipoluare".

Nava, care se deplasa de la Hamburg, Germania, spre Casablanca, în Maroc, a luat foc duminică seara, la circa 263 de kilometri sud-vest de coastele bretone.

Cei 26 de membri de echipaj şi un pasager aflaţi la bord au fost nevoiţi să abandoneze nava la primele ore ale zilei de luni, fiind preluaţi în cele din urmă de un vas britanic, în urma unei operaţiuni de opt ore în condiţii "înfiorătoare", date fiind condiţiile meteo.

Nava cargo, încă în flăcări, s-a scufundat marţi la ora 14.26 GMT, la 333 km de coastele franceze

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel