Nava americană Mount Whitney a ieșit din Marea Neagră. Urmează distrugătorul USS Porter

Ionel Copcea |
Data publicării:
USS Mount Whitney, sursă foto: U.S. Navy
USS Mount Whitney, sursă foto: U.S. Navy

Sursele locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 15.11.2021, nava amiral a Flotei a șasea operative din cadrul Forțelor Navale ale SUA, Mount Whitney, a tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Mediterane.

Nava de conducere americană a ieșit astfel din Marea Neagră, după o perioadă de 11 zile petrecute în regiune. Aceasta a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 04 noiembrie.

Pe timpul șederii în zonă, nava a participat, împreună cu distrugătorul american Porter, la operațiuni navale comune cu aliații și partenerii NATO. După exerciții comune cu nave aparținând Forțelor Navale ale Bulgariei și Turciei, cele două nave ale SUA au făcut o escală în portul Batumi din Georgia. Ulterior, au fost desfășurate exerciții cu nave din România și Ucraina și a fost efectuată o vizită în portul Constanța.

La bordul navei de comandament USS Mount Whitney se află reprezentanți ai Flotei a șasea și ai forțelor NATO, care asigură conducerea operațiunilor navale aflate în curs de desfășurare în Marea Neagră și în Marea Mediterană.

După cum au informat anterior reprezentanții Ministerului rus al Apărării, pe 16 noiembrie este planificată ieșirea din Marea Neagră și a distrugătorului purtător de rachete Porter, aflat în regiune din 30 octombrie.

Prima navă americană care a părăsit Marea Neagră a fost petrolierul USS John Lenthall, care a traversat Strâmtoarea Bosfor pe 14 noiembrie.

Probabil, după plecarea navelor americane din zonă, situația de securitate din Marea Neagră va reveni la normal, după o perioadă de aproximativ două săptămâni în care tensiunile dintre Rusia și NATO au atins cote maxime.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel