NATO testează forța de răspuns a Alianței în cadrul exerciţiului Dynamic Mariner

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

NATO începe exerciţiul Dynamic Mariner, în apropierea coastelor franceze, la care participă 31 de nave, un submarin şi mai multe aeronave de patrulare.

Exerciţiul Dynamic Mariner se va desfăşura între 28 septembrie şi 8 octombrie, cu participarea forţelor navale din şapte state aliate, Belgia, Franţa, Grecia, Italia, Olanda, Spania şi Statele Unite, în apropierea coastelor franceze. Dynamic Mariner 2020 testează Componenta Maritimă a Forţei de Răspuns NATO (Response Force Maritime Component - NRF/M) cât şi interoperabilitatea forţelor NATO, conform unui comunicat al Alianţei.

Dynamic Mariner este condus de Comandamentul Naval NATO şi implică şi grupările navale Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2) şi Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2).

La exerciţiul vor participa 31 de nave de suprafaţă, 1 submarin, 3 avioane de patrulare maritimă.

Forţa de Răspuns NATO (NRF) este o forţă multinaţională formată din forţe terestre, navale, aeriene şi pentru operaţii speciale, pe care Alianţa o poate disloca repede oriunde este nevoie.

Citește și: În largul coastelor Siciliei a început exercițiul NATO, Dynamic Manta 2020 - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel