În largul coastelor Siciliei a început exercițiul NATO, Dynamic Manta 2020 - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Exercițiul NATO Dynamic Manta (DYMA20) a început pe 24 februarie, în largul coastei Siciliei. Navele, submarinele, aeronavele și personalul militar din 9 națiuni aliate sunt în Marea Mediterană pentru a se antrena împotriva războiului de suprafață și anti-submarin, anunță Allied Maritime Command (MARCOM).

Exercitiul Dynamic Manta este pentru a oferi tuturor participanților o pregătire de război complexă și provocatoare, pentru a le îmbunătăți interoperabilitatea și competența în abilitățile de război antisubmarine și anti-suprafață, ținând seama de siguranță.

Submarine din Franța, Grecia, Italia și Turcia, sub comanda NATO urmează să se alăture navelor de suprafață din Canada, Franța, Grecia, Italia, Spania și Turcia.

Dynamic Manta rămâne unul dintre cele mai provocatoare exerciții și o oportunitate excelentă pentru forțele navale ale națiunilor NATO de a-și exersa și evalua abilitățile de război anti-suprafață și anti-submarin într-un mediu provocator", a declarat contraamiralul Andrew Burcher, comandantul submarinelor NATO

Italia, ca națiune gazdă, va oferi sprijin operațional și logistic exercițiului. Sprijinul include facilitățile portului din Catania, baza de elicoptere navale din Catania, Baza aeriană și navală din Sigonella, suport logistic, inclusiv operațiuni de realimentare, asistență medicală și cazarea personalului la baza navală Augusta.

Exercițiile de astăzi oferă oportunități pentru NATO și națiunile Aliate să își accentueze abilitățile de luptă și de război, concentrându-se pe capabilități de ultimă generație, inclusiv războiul anti-submarin, spune viceamiralul Keith Blount

Avioanele de patrulare maritimă din Canada, Germania, Franța, Turcia și Statele Unite, precum și elicoptere din Italia și Regatul Unit vor susține exercițiul.

Fiecare navă de suprafață va avea posibilitatea de a efectua o varietate de operațiuni de război anti-submarin. 

Vezi și: Mareșalul Kalifa Haftar și fii săi, dați în judecată în SUA pentru tortură și crimă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel