NATO: Rusia și grupările teroriste, principalele amenințări pentru Alianță

Tudor Curtifan |
Data publicării:
NATO
NATO

Șefii Statelor Majore ale țărilor membre NATO s-au reunit la Bruxelles în cursul zilei de ieri.

Aceștia au definit principalele amenințări pentru NATO. Astfel, potrivit celor stabilite de Comitetul militar al Alianței Nord-Atlantice, principalele amenințări pentru NATO le reprezintă în acest moment grupărire teroriste internaționale și Federația Rusă.

Comandanții Armatelor celor 29 de state membre ale Alianței au discutat și despre agresiunea Rusiei de la Marea Azov și și-au reiterat sprijinul acordat Ucrainei în conflictul cu Federația Rusă.

La ședința care a avut loc la Bruxelles, șefii militari ai NATO au discutat și despre modalitățile de monitorizare a activitășilor militare ale Rusiei, care s-au intensificat periculos de mult în ultimul timp, informează Euro News. Totodată, aceștia au abordat și subiectul capacității de reacție rapidă a unităților NATO în cazul în care ar fi necesar.

 

Cele mai ample exerciții din ultimele decenii

 

Anul trecut, atât Federația Rusă, cât și NATO, au organizat exerciții de amploare. 

În cadrul Vostok 2018, cel mai amplu exercițiu din ultimele patru decenii, rușii au mobilizat circa 300.000 de militari, zeci de mii de vehicule blindate, între care 36.000 de tancuri, avioane, elicoptere şi drone. La acestea s-au adăugat 80 de nave de război şi vase de sprijin. Într-o etapă a exercițiului au participat și unități din China și Mongolia.

De partea cealaltă, și NATO a organizat cel mai mare exerciţiu militar de după Războiul Rece - Trident Juncture. În jur de 50.000 de militari, 10.000 de vehicule militare şi mai mult de 300 de aparate de zbor şi nave au luat parte la exerciţiu, care s-a desfăşurat pe uscat, pe mare, în aer şi a implicat şi capabilităţi cibernetice.

Atât Federația Rusă cât și NATO au subliniat caracterul strict defensiv al exercițiilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel