NATO, reacție la declarațiile acuzatoare ale lui Putin

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

NATO a respins miercuri sugestia preşedintelui rus Vladimir Putin conform căreia forţele Alianţei Nord-Atlantice din estul Europei reprezintă o ameninţare pentru Rusia, spunând că ele nu se compară cu desfăşurările de trupe ale Moscovei.

'Acţiunile NATO sunt defensive, proporţionate şi pe deplin în linie cu angajamentele noastre internaţionale', a precizat, într-un email către Reuters, purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu. 'NATO a desfăşurat 4.000 de militari în flancul estic al Alianţei, pentru a descuraja orice posibilă agresiune. Aceste trupe nu se pot compara cu diviziile desfăşurate de Rusia. Spre comparaţie, Rusia are trupe în Ucraina, Georgia şi R. Moldova, împotriva voinţei guvernelor acestora', a mai spus purtătoarea de cuvânt.

NATO îl contrazice pe Putin

Oana Lungescu a contrazis de asemenea afirmaţia lui Putin conform căreia NATO refuză să discute cu Rusia regulile pentru zborurile militare, spunând că aviaţia este un subiect în diferite forumuri militare comune. 'În ceea ce priveşte aviaţia, am discutat despre siguranţa aeriană în Marea Baltică în cadrul Consiliului NATO-Rusia', a mai spus ea. Rusia se vede forţată să reacţioneze la avansarea infrastructurii NATO şi la apariţia elementelor sistemului de apărare antirachetă al SUA în apropierea graniţelor sale, a reiterat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său finlandez Sauli Niinisto în finalul întâlnirii lor la Soci, celebră staţiune de pe coasta rusă a Mării Negre, potrivit presei din Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel