NATO rămâne în Kosovo. Stoltenberg „nu solicită ca sârbii să uite”, dar cere o „colaborare” cu Serbia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

„NATO nu intenționează să-și reducă prezența militară sau efectivele KFOR din Kosovo", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că NATO are obiectivul de a apăra oamenii, deci și comunitatea sârbă din Kosovo.

În interviul acordat postului belgrădean de televiziune PRVA, referindu-se la bombardamentele NATO asupra Serbiei din 1999, Stoltenberg a apreciat că atunci „obiectivul era să se pună capăt războiului și catastrofei umanitare", informează RADOR.

Stoltenberg a spus că „nu solicită ca sârbii să uite ce s-a întâmplat în 1999", dar „dorește ca Serbia și NATO să colaboreze".

„Serbia a subliniat că nu dorește să fie stat membru NATO și noi îi respectăm dreptul de a-și decide propriul viitor. Dumneavoastră trebuie să decideți. Noi avem buni parteneri care au decis să rămână neutri, așa cum sunt Suedia, Finlanda sau Austria", a declarat Stoltenberg.

Comentând declarația Rusiei privind Kosovo, Stoltenberg a spus că NATO nu dorește confruntarea cu Rusia și „nu dorește un nou război rece, ci dialog", dar declarația este parte a unui mesaj obișnuit al Rusiei.

Se uită catastrofa umanitară din Kosovo, pe care noi am încercat să o rezolvăm pe cale diplomatică, dar violențele au continuat și a trebuit să oprim crimele", a declarat Stoltenberg, adăugând că în prezent NATO și Serbia și-au consolidat parteneriatul și cooperarea și pentru a ajuta comunitatea sârbă din Kosovo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel