NATO rămâne în Kosovo. Stoltenberg „nu solicită ca sârbii să uite”, dar cere o „colaborare” cu Serbia

Tudor Curtifan / 18 Martie 2019 / 22:51

„NATO nu intenționează să-și reducă prezența militară sau efectivele KFOR din Kosovo", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, adăugând că NATO are obiectivul de a apăra oamenii, deci și comunitatea sârbă din Kosovo.

În interviul acordat postului belgrădean de televiziune PRVA, referindu-se la bombardamentele NATO asupra Serbiei din 1999, Stoltenberg a apreciat că atunci „obiectivul era să se pună capăt războiului și catastrofei umanitare", informează RADOR.

Stoltenberg a spus că „nu solicită ca sârbii să uite ce s-a întâmplat în 1999", dar „dorește ca Serbia și NATO să colaboreze".

„Serbia a subliniat că nu dorește să fie stat membru NATO și noi îi respectăm dreptul de a-și decide propriul viitor. Dumneavoastră trebuie să decideți. Noi avem buni parteneri care au decis să rămână neutri, așa cum sunt Suedia, Finlanda sau Austria", a declarat Stoltenberg.

Comentând declarația Rusiei privind Kosovo, Stoltenberg a spus că NATO nu dorește confruntarea cu Rusia și „nu dorește un nou război rece, ci dialog", dar declarația este parte a unui mesaj obișnuit al Rusiei.

Se uită catastrofa umanitară din Kosovo, pe care noi am încercat să o rezolvăm pe cale diplomatică, dar violențele au continuat și a trebuit să oprim crimele", a declarat Stoltenberg, adăugând că în prezent NATO și Serbia și-au consolidat parteneriatul și cooperarea și pentru a ajuta comunitatea sârbă din Kosovo.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy