Securitatea în regiunea Mării Negre. NATO intenţionează să extindă cooperarea cu Georgia

S.I. Catalin / 28 Martie 2019 / 18:46

Alianţa Nord-Atlantică este dispusă să extindă cooperarea sa cu Georgia, în special, pe cea din sfera asigurării securităţii în regiunea Mării Negre, a declarat James Appathurai, reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală. 

„NATO intenţionează să extindă cooperarea cu Georgia în zona Mării Negre", a afirmat reprezentantul special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală, James Appathurai, într-un inetrviu acordat postului georgian de televiziune Imedi. 

În interviul acordat postului georgian de televiziune, oficialul NATO a declarat, între altele: ,,Alianţa Nord-Atlantică acordă o atenţie deosebită aspectelor privind securitatea în regiunea Mării Negre şi cooperării în această direcţie cu Georgia"

Alianţa a remarcat paşi concreţi în direcţia intensificării şi extinderii cooperării cu Georgia în probleme de securitate în regiunea Mării Negre", a mai afirmat James Appathurai, asistentul adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice şi reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală. În acest context, oficialul NATO a adăugat că: "Georgia dispune de absolut toate posibilităţile de a continua cu succes procesul de integrare în NATO".

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a declarat că autorităţile de la Tbilisi intenţionează să coopereze în mod activ cu NATO în procesul de asigurare a securităţii în zona Mării Negre. Premierul a făcut această declaraţie imediat, după convorbirile purtate de el cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a adăugat că "Georgia acordă a atenţie sporită procesului de asigurare a securităţii în regiunea Mării Negre şi în regiune, în general".

Expertul militar rus şi analist militar şi redactor şef al revistei "Naţionalinaia Oborona"/"Apărarea Naţională", Igor Korotcenko a declarat, în interviul acordat Agenţiei de presă FAN, că Georgia şi NATO intenţionează să desfăşoare o serie de evenimente menite să asigure securitatea în zona Mării Negre.

Ministerul Afacerilor Externe din Abhazia a comentat exercițiile militare comune ale NATO și Georgiei, menţionând faptul că astfel de activităţi reprezintă o provocare deschisă la adresa securităţii naţionale a Abhaziei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy