Securitatea în regiunea Mării Negre. NATO intenţionează să extindă cooperarea cu Georgia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Georgia
Georgia

Alianţa Nord-Atlantică este dispusă să extindă cooperarea sa cu Georgia, în special, pe cea din sfera asigurării securităţii în regiunea Mării Negre, a declarat James Appathurai, reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală. 

„NATO intenţionează să extindă cooperarea cu Georgia în zona Mării Negre", a afirmat reprezentantul special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală, James Appathurai, într-un inetrviu acordat postului georgian de televiziune Imedi. 

În interviul acordat postului georgian de televiziune, oficialul NATO a declarat, între altele: ,,Alianţa Nord-Atlantică acordă o atenţie deosebită aspectelor privind securitatea în regiunea Mării Negre şi cooperării în această direcţie cu Georgia"

Alianţa a remarcat paşi concreţi în direcţia intensificării şi extinderii cooperării cu Georgia în probleme de securitate în regiunea Mării Negre", a mai afirmat James Appathurai, asistentul adjunct al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice şi reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud şi Asia Centrală. În acest context, oficialul NATO a adăugat că: "Georgia dispune de absolut toate posibilităţile de a continua cu succes procesul de integrare în NATO".

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a declarat că autorităţile de la Tbilisi intenţionează să coopereze în mod activ cu NATO în procesul de asigurare a securităţii în zona Mării Negre. Premierul a făcut această declaraţie imediat, după convorbirile purtate de el cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a adăugat că "Georgia acordă a atenţie sporită procesului de asigurare a securităţii în regiunea Mării Negre şi în regiune, în general".

Expertul militar rus şi analist militar şi redactor şef al revistei "Naţionalinaia Oborona"/"Apărarea Naţională", Igor Korotcenko a declarat, în interviul acordat Agenţiei de presă FAN, că Georgia şi NATO intenţionează să desfăşoare o serie de evenimente menite să asigure securitatea în zona Mării Negre.

Ministerul Afacerilor Externe din Abhazia a comentat exercițiile militare comune ale NATO și Georgiei, menţionând faptul că astfel de activităţi reprezintă o provocare deschisă la adresa securităţii naţionale a Abhaziei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel