NATO începe exercițiul militar Anakonda-2018 în Polonia

S.I. Catalin / 07 noi 2018 / 20:06

Exercițiile militare Anakonda-2018 încep în Polonia miercuri, 7 noiembrie, potrivit NATO. Acestea sunt cele mai mari manevre militare pentru forțele armate poloneze în 2018.

Obiectivul declarat al exercițiilor este integrarea structurilor și a trupelor naționale și a celor aliate pentru a efectua operații strategice de apărare împotriva amenințărilor convenționale și hibride. Principalul lor obiectiv este cooperarea dintre autoritățile militare și autoritățile civile și elemente separate ale structurilor de comandă ale NATO.

Exerciţiul se va desfăşura în perioada 8-17 noiembrie şi vor participat aproximativ 10.000 de soldați din zece ţări.

La exercițiile militare Anakonda-2018 vor participa militari din zece țări NATO. Exploatarea Polonia și statele baltice, spațiul aerian internațional și apele Mării Baltice vor deveni teatrul de operaţii al exercițiilor. Pentru prima dată în istorie, exercițiile Anakonda vor avea loc şi pe teritoriul Estoniei, Lituaniei și Letoniei.

Autoritățile militare poloneze au declarat că aceste exerciții nu sunt îndreptate împotriva vreunui stat. Cu toate acestea, majoritatea experților militari consideră că Anakonda-2018 este răspunsul NATO la exercițiile bieloro-ruse, Zapad-2017.

Trebuie remarcat că pregătirile pentru exercițiile Anakonda-2018 din Polonia au început în septembrie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy