Marea Britanie a trimis pentru prima dată aeronave de vânătoare în Islanda

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un număr nedezvăluit de aeronave Eurofighter Typhoon FGR4 din cadrul Escadrilei 1 Vânătoare a Royal Air Force (RAF) și 100 de cadre militare au fost dislocate de la Baza Royal Air Force Lossiemouth din Scoția, la Baza Aeriană Keflavik, transmite Jane.

Potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, aeronavele vor petrece luna următoare protejând spațiul aerian al Islandei, aceasta fiind contribuția Marii Britanii la Misiunea Islandeză de Poliție Aeriană a NATO. Avioanele sunt programate să se întparcă în Scoția la jumătatea lunii decembrie.

Desfășurarea RAF în Islanda a fost anunțată, în iunie 2018, de secretarul apărării de atunci, Gavin Williamson, moment în care a spus că patru aeronave Typhoon vor fi trimise pe insulă. Anunțul a venit la zece ani după ce ultima desfășurare programată a fost anulată după ce sistemul bancar din Islanda s-a prăbușit iar investitorii din Marea Britanie au pierdut miliarde de lire sterline. În 2016, Trezoreria Regatului Unit a anunțat că a primit plata finală a compensației din Islanda, restabilind astfel relația dintre cele două țări.

Pentru misiunea de pregătire pe timp de pace din Islanda, membrii alianței NATO întreprind rotiri de trei până la patru săptămâni odată la patru luni de-a lungul anului. În general, țările contribuie cu patru aeronave pentru fiecare desfășurare, dar acest număr este flexibil. Misiunile anterioare au fost conduse de Canada, Republica Cehă, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Portugalia și Statele Unite, în timp ce Finlanda și Suedia s-au alăturat acestor rotiri în Islanda doar în scopuri de instruire.

Misiunile de la Baza Aeriană Keflavik implică, de obicei, o săptămână de zboruri de familiarizare peste Islanda sub controlul Iceland Coast Guard Control and Reporting Centre Loki de la Keflavik, înainte de a fi certificat de Centrul de Operațiuni Aeriene Combinate din cadrul NATO (CAOC) del la Uedem, Germania, să execute misiuni de poliție aeriană în spațiul teritorial al Islandei.

Vezi și: Italia a trimis în Islanda avioane F-35 pentru Poliție Aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel