NATO. Exercițiu militar cu nave românești, în Marea Neagră. FOTO

Bogdan Cotiga |
Data actualizării: | Data publicării:

Exercițiile NATO din Marea Neagră de ieri au presupus un exercițiu  cu două nave din care una românească care efectuează un exercițiu rapid de interceptare a navelor de atac (FIAC), în timp ce efectuează un PASSEX (exercițiu cu nave în trecere) cu o nava ucraineană.

Acest exercițiu a implicat fregata olandeză HNLMS De Ruyter, fregata turcă TCG Fatih, fregata română Regele Ferdinand, auxiliarul german FGS Rhein, distrugătorul de mine  Lt Lupu Dinescu, fregata UKNS Hetman Sahaydacniy (U130) și 6 bărci de artilerie. 

Exercițiile din Marea Neagră presupun participarea internațională a națiunilor aliate și partenere din regiune. Prezența din Marea Neagră face parte dintr-o concentrare sporită în regiunea Mării Negre, sporind prezența NATO în Marea Neagră de la aproximativ 80 de zile în 2017 la 120 de zile planificate în 2018.

Fotografiile au fost postate pe Facebook de Comandamentul General al Forțelor Armate din Ucraina:

(w670) Exercitiu(w670)(w670)(w670)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel