NATO, exercițiu de amploare în Serbia. Vucic: Rămânem neutri din punct de vedere militar

Darius Muresan / 08 oct 2018 / 14:53

Serbia va rămâne neutră din punct de vedere militar, dar va avea în vedere continuarea bunei cooperări cu NATO, a declarat preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, luni, la începerea exerciţiului civil pentru situaţii de urgenţă ''Srbija 2018'', în prezenţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, la Mladenovac, în afara Belgradului, relatează Hina şi Tanjug.

Acesta este cel mai mare exerciţiu organizat de Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (EADRCC) al NATO şi el este găzduit pentru prima dată de către Serbia.

La exerciţiu, care se va încheia pe 11 octombrie, participă aproximativ 2.000 de persoane din 38 de ţări.

Cu această ocazie, Vucic i-a mulţumit secretarului general al NATO pentru sprijinul acordat în organizarea acestui exerciţiu şi pentru că nu doreşte să influenţeze ''decizia independentă a Serbiei în legătură cu unde şi cum va fi ea în viitor''.

Vucic a precizat că Serbia are relaţii bune de cooperare cu NATO, şi va continua astfel, aşa cum are relaţii bune cu Rusia şi cu China.

Stoltenberg a afirmat că exerciţiul ''Srbjia 2018'' nu este unul militar, ci o platformă pentru civilii şi militarii care acordă primii ajutor, din ţări aliate şi partenere, pentru a învăţa unii de la ceilalţi cum pot salva vieţi omeneşti.

Luni, Stoltenberg se va alătura lui Vucic la un eveniment intitulat ''Leadership for a Secure Region'', la invitaţia Forumului de Securitate din Belgrad.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy