NATO dezvoltă drone submersibile pentru a lupta cu submarinele ruseşti

S.I. Catalin / 24 oct 2018 / 21:22

Statele Unite și aliații NATO îşi unesc forţele pentru realizarea unui proiect care prevede dezvoltarea și desfășurarea de sistemele maritime fără pilot, în principal drone submersibile și de suprafaţă, se arată în acordul semnat de miniştrii apărării a 13 state NATO, potrivit publicației DefenseNews.

În timpul summitului din iulie, statele au semnat un plan de introducere comună a tehnologiilor destinate ”vânătorii” de mine și de submarine, potrivit unui comunicat de presă emis în octombrie.

„Utilizarea sistemelor fără pilot este o descoperire care poate schimba drastic tehnica marină”, se spune în comunicatul de presă. „Lucrând alături de sistemele navale tradiționale, aceste sisteme fără pilot vor spori atât transparentizarea situației marine, cât și controlul asupra mărilor”.

Deși nu se oferă detalii, anunţul NATO deschide în mod evident posibilitatea ca dezvoltarea unor dorne subacvatice și de suprafață să fie și mai profitabilă pentru companiile care participă la acest lucru, deoarece arată că Alianța caută sisteme comune și compatibile.

Acest lucru înseamnă că dronele dezvoltate în comun pot concura pentru piețele a 13 state participante la proiect. Țările care participă la acest acord sunt Belgia, Danemarca, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Regatul Unit și Statele Unite.

Acest acord este o dovadă suplimentară a gradului în care Alianța percepe amenințarea din partea submarinelor rusești.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy