NATO 'condamnă cu tărie scenele șocante' din SUA. Geoană: Gesturi incalificabile. Democrația americană va depăși momentele de cumpănă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Capitoliul Statelor Unite, luat cu asalt de susținătorii lui Donald Trump
Sursă foto: Capitoliul Statelor Unite, luat cu asalt de susținătorii lui Donald Trump

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacționat după violențele care au avut loc la Capitoliul SUA. Totodată, o reacție a venit și din partea lui Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice.

Mircea Geoană a reacționat ca urmare a intrării cu forța a susținătorilor lui Donald Trump în Capitoliu, în momentul în care congresmenii certificau victoria președintelui ales Joe Biden.

În cele din urmă ședința a fost suspendată, dar victoria lui Joe Biden a fost ratificată a doua zi.

Mii de persoane au luat cu asalt Capitoliul și au trecut de barierele forțelor de ordine. Înainte cu câteva ore de incidente, Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Mai apoi, protestatarii au forțat barierele de securitate și au pătruns în Congres, într-o acțiune fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

Mircea Geoană a condamnat cele întâmplate, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Nu am crezut vreodată că am să trăiesc momente ca cele pe care întreaga planetă le-a văzut în violențele din Congresul american. Am petrecut sute de ore în cele două Camere ale Congresului, promovând interesele României în capitala Statelor Unite.

Am învățat ce înseamnă solemnitatea și importantă instituțiilor democrației Republicii americane și am încercat să le construim și acasă.

Condamn cu tărie aceste gesturi incalificabile și știu că democrația americană va depăși aceste ceasuri de cumpănă și își va demonstra, încă o dată, reziliența și capacitatea de a depăși momentele cele mai critice”, a transmis înaltul oficial NATO.

Și secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, într-un scurt mesaj pe Twitter, a condamnat „scenele șocante din Washington DC” și a transmis că „rezultatul acestor alegeri democratice trebuie respectat”.

Amintim că democratul Joe Biden a câștigat în fața republicanului Donald Trump în Colegiul Electoral cu 306 voturi față de 232. Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA. Anunțul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreședintele SUA și șeful formal al Senatului.

CITEȘTE ȘI: Congresul SUA, ocupat pentru a doua oară în istorie. Casa Albă și Capitoliul au fost incendiate acum două secole după căderea Washingtonului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel