Nagorno-Karabah, conflict. Putin intervine. Rusia, echipament militar către Azerbaijan

Tudor Curtifan / 03 sep 2018 / 20:01

Azerbaijan a cumpărat echipament militar în valoare de peste 5 miliarde de dolari de la Federația Rusă. Anunțul a fost făcut tocmai de președintele țării care a avut o întrevedere cu Vladimir Putin în Rusia.

Azerbaijan a cumpărat echipament militar în valoare de peste 5 miliarde de dolari din Rusia, a declarat președintele Ilham Aliyev după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Soci, potrivit janes.com. Întrevederea dintre cei doi șefi de stat a avut loc la 1 septembrie.

Președintele azer a declarat că modernizarea Armatei cu ajutorul Rusiei va continua „deoarece Azerbaidjanul intenționează să-și modernizeze forțele armate, iar Rusia este un producător și furnizor mondial de produse militare pe piețele internaționale foarte important”.

Pe lângă cooperarea militaro-tehnică, cei doi președinți au discutat despre disputa continuă a Azerbaidjanului cu Armenia asupra regiunii Nagorno-Karabah. Conflictul înghețat este principalul motiv pentru cheltuielile ridicate de apărare ale ambelor țări.

Echipamentele cumpărate de Azerbaidjan din Rusia includ vehicule blindate de luptă.

Nagorno-Karabah este o enclavă de pe teritoriul azer controlată de armeni după conflictul din anii 1990.

Războiul între cele două comunităţi din Karabah a izbucnit în 1988. În pofida unui acord de încetare a focului semnat în 1994, ciocnirile armate rămân frecvente.

Comunitatea internaţională consideră în continuare această regiune ca parte a Azerbaidjanului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy