Nagorno-Karabah, conflict. Putin intervine. Rusia, echipament militar către Azerbaijan

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Azerbaijan a cumpărat echipament militar în valoare de peste 5 miliarde de dolari de la Federația Rusă. Anunțul a fost făcut tocmai de președintele țării care a avut o întrevedere cu Vladimir Putin în Rusia.

Azerbaijan a cumpărat echipament militar în valoare de peste 5 miliarde de dolari din Rusia, a declarat președintele Ilham Aliyev după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Soci, potrivit janes.com. Întrevederea dintre cei doi șefi de stat a avut loc la 1 septembrie.

Președintele azer a declarat că modernizarea Armatei cu ajutorul Rusiei va continua „deoarece Azerbaidjanul intenționează să-și modernizeze forțele armate, iar Rusia este un producător și furnizor mondial de produse militare pe piețele internaționale foarte important”.

Pe lângă cooperarea militaro-tehnică, cei doi președinți au discutat despre disputa continuă a Azerbaidjanului cu Armenia asupra regiunii Nagorno-Karabah. Conflictul înghețat este principalul motiv pentru cheltuielile ridicate de apărare ale ambelor țări.

Echipamentele cumpărate de Azerbaidjan din Rusia includ vehicule blindate de luptă.

Nagorno-Karabah este o enclavă de pe teritoriul azer controlată de armeni după conflictul din anii 1990.

Războiul între cele două comunităţi din Karabah a izbucnit în 1988. În pofida unui acord de încetare a focului semnat în 1994, ciocnirile armate rămân frecvente.

Comunitatea internaţională consideră în continuare această regiune ca parte a Azerbaidjanului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel