Naftali Bennett: Israelul e pregătit să acționeze singur. Iranul știe deja care e prețul de plătit

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official
Sursă Foto: Israel Defense Forces - IDF Official

Premierul israelian Naftali Bennett a ameninţat marţi Teheranul că Israelul este pregătit să ''acţioneze singur'' după atacul asupra petrolierului Mercer Street pe care această ţară îl atribuie Iranului, conform postului de radio al armatei israeliene, dovezi ale implicării Teheranului în acest atac urmând să fie prezentate de guvernul israelian ambasadorilor statelor din Consiliul de Securitate al ONU.

''Iranul ştie deja preţul de plătit atunci când cineva ne ameninţă securitatea. Iranienii trebuie să înţeleagă că este imposibil să stea liniştiţi la Teheran şi să incendieze de acolo tot Orientul Mijlociu. Asta s-a terminat'', a spus Bennett, citat de agenţia EFE, într-un mesaj transmis la comandamentul de nord al armatei.

''Nu există nicio îndoială că Iranul se află în spatele atacului'' împotriva petrolierului Mercer Street, a insistat premierul israelian în acest mesaj şi a asigurat că guvernul său a furnizat în acest sens probe Statelor Unite şi Regatului Unit, ţări care de asemenea au indicat Iranul drept responsabil al atacului.

 

Israelul e pregătit să acționeze singur împotriva Iranului



''Încercăm să-i raliem şi pe alţii, dar în acelaşi timp ştim să acţionăm singuri'', a subliniat premierul israelian, după ce secretarul american de stat Antony Blinken a promis luni un ''răspuns colectiv'' împotriva Iranului.

Pe de altă parte, Naftali Bennett a condamnat prezenţa anunţată a unui reprezentant al Uniunii Europene la învestirea noului preşedinte iranian, ultraconservatorul Ebrahim Raisi. ''Raisi este preşedintele iranian cel mai radical până în prezent şi competiţia este dură'', a spus şeful guvernului israelian.

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, şi cel al apărării, Beny Gantz, se vor întâlni miercuri cu ambasadorii statelor membre în Consiliul de Securitate al ONU, pentru a le prezenta ''dovezi'' ale implicării Iranului în atacul asupra petrolierului Mercer Street, a anunţat postul de radio al armatei israeliene.

Iranul şi Israelul s-au acuzat reciproc pentru mai multe atacuri asupra unor nave, dar cel care a vizat acest petrolier, operat de compania Zodiac Maritime care aparţine miliardarului israelian Eyal Ofer, este primul în urma căruia sunt anunţate victime. Un român şi un britanic, membri ai echipajului, au fost ucişi în atacul care conform Israelului, Statelor Unite şi Regatului Unit a fost efectuat cu dronă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel