Moscova spune că Rusia continuă să respecte Tratatul „Cer Deschis”, în pofida procedurii de retragere

Tudor Curtifan |
Data publicării:
avion Tu-154MLK-1
avion Tu-154MLK-1

Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia continuă să respecte Tratatul „Cer Deschis”, în pofida declanșării procedurilor interne de retragere a Federației Ruse din Tratat.

„Respectarea de către Rusia a obligațiilor care îi revin în baza acestui tratat este la fel de temeinică, completă și cuprinzătoare, așa cum a fost, de altfel, și în anii trecuți, indiferent și independent de lansarea de către noi a procedurilor interne necesare pentru retragerea din acest tratat”, a afirmat Riabkov, citat de Radio Chișinău.

Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a admis, de asemenea, suspendarea procedurilor interne de retragere a Rusiei din Tratatul „Cer Deschis”.

Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Rusia începe procedurile interne de retragere din Tratatul „Cer Deschis”. Amintim că declarațiile ministrului rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, la sediul trustului media RT În acest context, el a mai afirmat că Rusia dispune de timp pentru a reexamina această situație.

Amintim că la finele luni ianuarie, purtptorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia poate reveni la discuțiile privind Tratatul Cerul Deschis, în cazul în care SUA își vor arăta interesul pentru acest lucru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel