Moscova și Teheranul ar fi încheiat un acord secret: Rusia va produce drone iraniene - WP

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-136 done kamikaze / captură video
Shahed-136 done kamikaze / captură video

Moscova și Teheranul au încheiat un acord privind începerea producției a sute de drone iraniene de luptă pe teritoriul Rusiei, scrie Washington Post , citând informațiile occidentale.

Potrivit publicației, oficialii ruși și iranieni au finalizat detaliile acordurilor în timpul unei întâlniri în Iran la începutul lunii noiembrie. 

Cele două țări se pun de acord privind transferul rapid de proiecte și componente cheie care pot permite producția de drone iraniene să înceapă în Federația Rusă în decurs de câteva luni.

După ce a obținut producția de drone iraniene, Rusia și-ar putea crește dramatic stocul de arme relativ ieftine, dar destul de distructive, care în ultimele săptămâni au schimbat natura războiului din Ucraina.

Potrivit reprezentanților serviciilor de informații din două țări occidentale, ale căror identități și naționalități nu sunt dezvăluite din motive de protecție a informațiilor, o echipă de reprezentanți ruși ai industriei de apărare, care a venit la Teheran pentru a lucra la logistică, a luat parte la negocieri.

În plus, după cum au raportat mass-media de stat rusă și iraniană, o delegație separată condusă de secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a mers la Teheran pe 9 noiembrie pentru a discuta, printre alte subiecte, sancțiunile economice și alte „ interferențe occidentale” în treburile guvernelor lor.

Potrivit oficialilor serviciilor de informații, din august, Rusia a folosit deja peste 400 de drone de atac fabricate iranian împotriva Ucrainei – multe dintre ele au lovit infrastructura civilă.

Potrivit WP, pentru Moscova, acest acord cu Iranul poate compensa pierderea a mii de rachete de înaltă precizie în loviturile asupra Ucrainei.

În trecut, fabricile rusești au făcut modificări minore unor drone achiziționate din Iran, schimbându-le numele și schema de culori pentru a semăna mai mult cu munițiile rusești. Dar până acum nu a existat nicio producție locală de UAV-uri dezvoltate de Iran pe teritoriul Rusiei.

 

Ce vrea în schimb Teheranul, în ​​afară de bani

 

În trecut, Rusia a oferit Iranului un satelit de supraveghere pentru a-și putea spiona vecinii, precum și componente cheie pentru centrala nucleară Bushehr.

Presa occidentală a raportat că Iranul ar putea căuta ajutor nuclear suplimentar în schimbul ajutorului Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei.

Experții în arme spun că o întrebare cheie este dacă Rusia poate achiziționa sau produce sisteme electronice și optice care ar permite dronelor iraniene să livreze cu succes lovituri de precizie cu rază lungă, deoarece sancțiunile economice impuse Iranului și Rusiei au restricționat sever vânzarea anumitor tehnologii. țări, inclusiv sistemele electronice de ghidare.

O analiză independentă a aeronavei iraniene doborâte a arătat cât de dependent rămâne Iranul de țări străine pentru componentele cheie. Potrivit Institutului de Știință și Securitate Internațională, care în octombrie a examinat trei tipuri de drone iraniene - Mohajer-6, Shahed-131 și Shahed-136 - au găsit părți ale motorului și electronice produse de companii din Statele Unite, Germania și China.

Citește și: Drona iraniană Mohajer-6 este asamblată în proporție de 75% din componente străine: chiar și camera cu termoviziune este din Israel

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel