Moscova pare că a îngropat securea războiului cu Wagner Group: Mai mulţi mercenari au primit certificate de veterani de război

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.
Luptători ai grupului de mercenari Wagner sunt patrulează pe o stradă din apropierea sediului central al Districtului Militar Sudic din orașul Rostov pe Don, Rusia, 24 iunie 2023. Sursa Foto: Stringer.

La 14 noiembrie 2023, un grup restrâns de mercenari ai aşa-zisei companii militare private ruse (PMC) Wagner Group au primit documente oficiale care atestă că sunt veterani de război. Această decizie a autorităţilor ruse marchează prima dată când personalul Wagner Group a fost recunoscut oficial ca veteran, relatează serviciul de informații al apărării din Marea Britanie.

Rusia a inițiat un proces de reabilitare personalului Wagner Group prin eliberarea de documente oficiale care le oferă mai multor mercenari ruşi statutul de veteran de război, aceştia fiind eligibil pentru a primi anumite beneficii şi bonificaţii.

Ministerul Apărării din Rusia a creat un sistem care facilitează această recunoaștere, permițând veteranilor Wagner să primească beneficiile asociate statutului lor. Wagner Group a fost recent trecut în subordonarea structurii de comandă a Rosgvardia (Gărzii Naționale a Rusiei).

Acest lucru semnalează, foarte probabil, reabilitarea companiei militare private Wagner Group de către administrația rusă. Acest lucru vine după o lungă perioadă de incertitudine cu privire la modul în care Moscova va privi personalul Wagner în urma revoltei și a "Marșului pentru justiție" eșuat din iunie 2023.

De asemenea, se pare că mercenarii Wagner, acum deveniţi ''veterani de război'', sunt mobilizați pentru activități militare, inclusiv pentru a-și vinde serviciile persoanei sau entităţii care face cea mai bună ofertă.

Acest lucru este tot mai evident pe măsură ce unele administraţii regionale rusești se luptă să îndeplinească cotele de recrutare pentru războiul din Ucraina, ceea ce duce la formarea unei piețe negre pentru foștii luptători Wagner.

Reabilitarea mercenarilor Wagner ca veterani de război a captat atenția internațională, serviciile de informații ale apărării din Marea Britanie evidențiind această evoluție. Marea Britanie afirmă că un grup select de mercenari Wagner a fost recunoscut oficial și a primit documente de identificare și bonusuri.

Efortul Ministerului rus al Apărării de a aduna veteranii Wagner indică o strategie mai amplă de consolidare a puterii militare a forțelor armate ruse și a Rosgvardia prin recrutarea de persoane cu experiență din grupul paramilitar Wagner.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel