Monumentul Ostaşului Necunoscut, ceremonie. Ziua Armatei, mesajul ministrului Fifor

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:
Monumentul Ostaşului Necunoscut, Ziua Armatei, ceremonie. foto: MApN
Monumentul Ostaşului Necunoscut, Ziua Armatei, ceremonie. foto: MApN

Cu prilejul manifestărilor organizate în Parcul Carol de Ziua Armatei României ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor a transmis un mesaj ostașilor români.

De ziua Armatei, cinstim în primul rând jertfa şi spiritul de sacrificiu ale ostaşilor noştri din toate timpurile, cei care cu iubire autentică de patrie, cu vitejie şi curaj şi, mai presus de toate, cu sudoare şi sânge au clădit ţara şi naţiunea română, a declarat, joi, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, cu prilejul manifestărilor organizate în Parcul Carol de Ziua Armatei României.

Ministrul a evocat meritele Armatei României în construirea naţiunii române şi şi-a exprimat aprecierea pentru cei care s-au sacrificat pentru obţinerea independenţei naţionale

'Sacrificiul şi sângele eroilor naţiunii au impus România în rândul statelor independente ale Europei sfârşitului de secol al XIX-lea. Urmaşii lor, prin răsunătoarele izbânzi de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz şi alte legendare câmpuri de bătălie ale Primului Război Mondial făceau posibilă Marea Unire din 1918 pe care o cinstim azi la Centenar', a spus Fifor. El i-a amintit şi pe militarii din teatrele de operaţii din zilele noastre şi pe cei care au fost răniţi sau au decedat în misiuni.

'Ţara datorează în egală măsură respect şi gratitudine şi militarilor zilelor noastre. Intrarea României în Alianţa Nord Atlantică şi accederea în familia Uniunii Europene au fost asigurate şi militarilor noştri care, cu arma în mână, alături de aliaţi, au demonstrat în misiunile executate în teatrele de operaţii seriozitatea şi consecvenţa cu care România îşi îndeplineşte angajamentele şi obligaţiile asumate. În misiunile de luptă din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest şi-au pierdut viaţa 29 de militari români, al căror sacrificiu nu va fi nicicând uitat', a mai spus Fifor.

El s-a referit şi la programele de înzestrare ale Armatei Române şi a precizat faptul că aeronavele multirol F16 vor începe de anul viitor misiuni de poliţie aeriană. 'Militarii noştri participă alături de cei ai armatelor aliate şi partenere la misiuni dintre cele mai complexe în teatrele de operaţii sau se antrenează în exerciţii multinaţionale de amploare, care asigură un nivel de pregătire la cele mai exigente standarde aliate şi cu o interoperabilitate ridicată', a afimat Fifor.

În cadrul manifestărilor organizate la Monumentul Ostaşului Necunoscut, au fost depuse coroane de flori din partea mai multor ministere şi instituţii de stat şi mai multe elicoptere IAR 330 R, precum şi avioane IAR 99 Şoim sau F16 Fighting Falcon au survolat Parcul Carol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel