Momentul în care un alt tanc rusesc T-90M Proryv este distrus (Video). Forţele speciale ale SBU au desfăşurat o ''vânătoare pe timp de noapte''

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Forţele Armate Ucrainene au distrus un alt rusesc T-90M Proryv. Sursa foto: Material video realizat de Brigada 79 de Asalt ucraineană.
Forţele Armate Ucrainene au distrus un alt rusesc T-90M Proryv. Sursa foto: Material video realizat de Brigada 79 de Asalt ucraineană.

Forțele Armate Ucrainene au oprit înaintarea unui grup blindat de trupe rusești în apropiere de oraşul Kreminna din regiunea Luhansk. Mai mult de zece vehicule blindate rusești, printre care şi un tanc rusesc T-90M, au fost desfășurate pentru a ataca pozițiile ucrainene. Serhii Haidai, șeful Administrației militare regionale ucrainene din Luhansk, a raportat că înaintarea grupului de vehicule blindate ruseşti de a fost oprită.

 

"Rușii au încercat să pătrundă (n.r. în oraşul Kreminna) cu forțele unei companii de tancuri și ale unei companii de infanterie. Rezultatul a fost un frumos foc de tabără de tancuri", a declarat Serhii Haidai.

În timpul bătăliei purtate în apropiere de oraşul Kreminna din regiunea Luhansk, militarii Forțelor Armate Ucrainei au distrus un tanc rusesc T-90M Proryv.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod. 

Pentru Forțele Armate Ruse, tancurile T-90M Proryv sunt cele mai moderne vehicule de luptă. Primul tanc Т-90М a fost distrus de forțele armate ucrainene în mai 2022, la periferia satului Stari Saltiv, regiunea Harkov.

"Bătălia a fost foarte dificilă - băieții noștri au distrus mai multe tancuri ale rușilor. Ofensiva lor a fost înăbușită. Situația s-a stabilizat acolo", a precizat Haidai .

Schimbul de focuri a avut loc într-o zonă împădurită din apropierea așezării ocupate din Kreminna. În ultimele zile, armata rusă a lansat acțiuni ofensive în mai multe direcții în același timp.

Zona de lângă Kreminna a devenit una dintre zonele cheie pentru forţele ruse de ocupaţie, care încearcă să pună mâna pe întregul teritoriu regiunilor Luhansk și Donețk. Recent, în direcția Vuhledar, armata ucraineană a distrus un alt grup blindat al rușilor.

Fotografia care surprinde bătălia de lângă Kreminna arată că rușii au pierdut probabil acolo un al doilea tanc T-90M Proryv și un vehicul de luptă de infanterie. Anterior, un alt tanc rusesc T-90M Proryv a fost distrus recent în regiunea Harkov.

 

''Vânătoare nocturnă'' a forțelor speciale ale SBU: 5 tancuri rusești au fost distruse

 

Unitatea de elită ''A'' a Forţelor pentru Operaţii Speciale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) a desfăşurat o ''vânătoare nocturnă'' care viza înaintarea trupelor ruse pe front. Rezultatul partidei de vânătoare: 5 tancuri rusești și un obuzier 2S3 Akatsiya au distruse.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) nu a precizat locul în care unitatea de elită ''A'' şi-a îndeplinit misiunea, dar a precizat că ''vânătoarea nocturnă'' a trupelor ruse de ocupaţie a avut loc în urmă cu câteva zile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel