Forţele Armate Ucrainene au distrus un alt T-90M Proryv la Harkov (Foto/Video) - cel mai scump tanc al armatei ruse a fost lovit cu Javelin

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un alt tanc modern rusesc T-90M Proryv a fost distrus în regiunea Harkov. Imaginile cu tancul distrus au fost publicate de Brigadă 79 de Asalt ucraineană. Se pare că tancul rusesc a fost lovit cu ajutorul recunoașterii dronelor. Imaginile arată fum și foc în apropierea părții drepte a tancului T-90M. Pentru Forțele Armate Ruse, tancurile Proryv sunt cele mai moderne vehicule de luptă. Militarii ruşi au încercat să atace pozițiile soldaților ucraineni, dar aceștia au întâmpinat tancul ucrainean cu un lansator de rachete antitanc Javelin.

 

 

Forțele Armate Uau distrus încă unul dintre cele mai avansate tancuri rusești T-90M "Proryv", pe care ruşii l-au tot lăudat că nu are rival.

Soldații Brigăzii 79 de Asalt au distrus un tanc rusesc T-90 Proryv cu care forţele ruse de ocupaţie încercau să atace pozițiile altor unităţi militare ucrainene.

Potrivit unui scurt comunicat de presă publicat pe pagina oficială de Facebook Brigăzii 79 de Asalt, militarii ucraineni au distrus tancul rusesc cu două rachete antitanc de tip Javelin.

Tancul rusesc a fost distrus de un sistem de rachete antitanc Javelin. "Acestea au fost primele două focuri și a fost primul tanc pe care l-am distrus", a declarat soldatul care a tras asupra tancului rusesc.

Tancul rusesc T-90M "Breakthrough" a fost detectat şi urmărit cu ajutorul unui UAV, a declarat un alt soldat ucrainean.

"Recunoașterea aeriană a descoperit că inamicul folosea tancuri moderne. A fost găsită o poziție temporară a acestui tanc. După aceea s-a decis că ar trebui să instalăm un post de observare ca un artilerist echipat cu Javelin să-l poată lovi'', a spus militarul.

Pentru prima dată, implicarea forțelor rusești în regiunea Harkov a tancurilor Т-90М "Proryv" a devenit cunoscută în luna aprilie. Primul tanc Т-90М a fost distrus de forțele ucrainene în mai 2022, la periferia satului Stări Saltiv, regiunea Harkov.

La începutul lunii decembrie 2022, DefenseRomania a relatat, citând surse mass-media ucrainene şi occidentale, că Rusia a pregătit livrarea unui lot de 200 de tancuri T-90M către forțele militare pro-ruse din Republica Populară Lugansk (LNR).

Analistul militar ucrainean Oleksandr Kovalenko a precizat că până în prezent au fost documentate 50 de tancuri rusești T-90A/S/M "Proryv" distruse/deteriorate/ în Ucraina.

 

Ce ştim despre tancul T-90M?

 

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod.

Modelul T-90M 2017 este îmbunătățit în termeni de protecție, mobilitate și putere la foc. T-90M a fost testat de armata rusă în timpul exercițiului militar Zapad-2017 care a avut loc în perioada 14-20 septembrie 2017.

Primele livrări ale tancurilor T-90M „Proryv" către forţele armate ruse au început în luna aprilie 2020. Testele finale ale tancului principal de luptă T-90M Proryv-3 au fost efectuate cu succes în februarie 2020. 

Conform informaţiilor disponibile în presa rusă, T-90M a primit o turelă nouă, care diferă de cea a modelului produs în serie. Un alt avantaj al ultimei variante de tanc T-90M este faptul că acesta poate face schimb de informaţii, în timp real, cu alte blindate sau vehicule militare, aflate pe câmpul de luptă.

Alte caracteristici: T-90M Proryv dispune de un tun de tip 2A46M-4 de 125 mm şi un încărcător automat; un nou sistem de ochire care poate lovi ţintele pe orice timp, ziua sau noaptea; are un blindaj compozit reactiv superior, similar cu cel al tancului rusesc T-14 Armata; designul modelului T-90M Proryv-3 2017 este similar cu toată familia T-90 MBT; un motor mai puternic, de 1.500 cai putere; poate atinge 60 km / h cu o autonomie maximă de croazieră de 550 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel