Moldova se teme de Rusia: ”După Ucraina urmăm noi”. Apel către SUA după acțiunile lui Putin

Tudor Curtifan / 09 dec 2018 / 10:51
transnistria
transnistria

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, a precizat că prin acțiunile Rusiei în regiune, după destabilizarea Ucrainei, ar putea urma Republica Moldova. El a vorbit și despre ingerințele Rusiei în viitoarele alegeri parlamentare de peste Prut.

„Războiul Rece nu s-a încheiat, iar Putin încearcă să refacă sfera de influență a fostei URSS", a precizat președintele parlamentului Republicii Moldova. Andrian Candu s-a referit și la suportul pe care SUA și aliații din Uniunea Europeană trebuie să îl ofere țărilor aflate sub amenințarea Moscovei.

„După Ucraina, ar putea urma Republica Moldova, apoi, ca un efect de domino, alte state din Estul Europei, cum ar fi țările baltice. Este nevoie de un răspuns puternic al SUA și al aliaților din Uniunea Europeană, pentru a stopa acțiunile lui Putin în regiune", a spus Andrian Candu, la Fox News, potrivit portalului deschide.md.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă, după Ucraina, în vizorul lui Putin ar fi Republica Moldova, Candu a spus: „Da. Vedem cum Rusia se implică în treburile interne ale Republicii Moldova, folosind propaganda, dezinformarea și fake-news-urile. În al doilea rând, vedem cum Moscova susține pe față partidele pro-ruse din Republica Moldova, iar în perspectiva alegerilor care vin, acest lucru este foarte periculos."

„Nu putem uita că Rusia are trupe de ocupație pe teritoriul Republica Moldova", a completat președintele parlamentului, potrivit sursei citate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy