Moș Crăciun, pilot de F-16 la Borcea. Forțele Aeriene Române se pregătesc de sărbători

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Moș Crăciun e pilot de F-16 la Baza Aeriană 86 Borcea.

„Dacă vremea nu l-a ajutat pe Moș Crăciun să scoată sania, a apelat la noi...este adevărat, o să primiți cadourile mult mai repede”, au transmis azi Forțele Aeriene Române, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, alături de o imagine reprezentativă în care Moș Crăciun se pregătește de pilotarea unui avion F-16, ocazie cu care le transmitem și noi sărbători fericite.

Aviaţia militară română a luat naştere în anul 1910, primul avion militar, proiectat de Aurel Vlaicu şi realizat de Arsenalul Armatei zburând la 17 iunie 1910. 

După anul 1989, Forţele Aeriene au cunoscut un amplu proces de reorganizare, astfel că, în 1993, s-a înfiinţat Statul Major al Aviaţiei şi Apărării Antiaeriene, devenit în anul 2000 Statul Major al Forţelor Aeriene, ce are menirea de a coordona apărarea spaţiului aerian al României. Începând cu anul 2005, Forţele Aeriene Române au participat la misiuni în diverse teatre de operaţii, cum ar fi Althea (Bosnia, 2005), KAIA (Afganistan, 2006 şi 2011-2012), Baltica 07 (Ţările Baltice, 2007)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel