Mitt Romney, primul care 'trădează'. Senatorul republicat va vota demiterea lui Trump

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatorul Mitt Romney a declarat că va vota condamnarea lui Donald Trump în Senatul american.

Senatorul republican a acuzat acțiunile președintelui Donald Trump din cadrul scandalului Ucraina. În cadrul unei declarații, informează New York Times, Mitt Romney a făcut un apel și către ceilalți colegi republicani să se alăture demersului democraților și să voteze destituirea președintelui republican Donald Trump.

Mitt Romney devine astfel primul senator din istoria Statelor Unite care votează demiterea președintelui care face parte din partidul său.

CITEȘTE ȘI: DONALD TRUMP A FOST ACHITAT - Senatul SUA, vot covârșitor în procedura de destituire

În cadrul discrusului său din Senat, Romney a declarat Trump și-a încălcat jurământul, precizând că se face vinovat de „acte extrem de grave” precum abuzul de putere în scandalul Ucraina.

Romney a reiterat faptul că Trump „a solicitat unui guvern străin să își invesetigheze rivalul politic” (democratul Joe Biden, principalul său contracandidat) și a „condiționat un ajutor militar vital pentru Ucraina în războiul cu forțele pro-ruse” de acest aspect, considerând că președintele a săfvrșit un act de „abuz îngrozitor de putere”. 

De partea cealaltă republicanii l-au acuzat pe Joe Biden că şi-a folosit puterea ca vicepreşedinte în timpul mandatului lui Barack Obama pentru a-şi proteja fiul, aflat în boardul companiei ucrainene de gaze naturale Burisma.

Votul de destituire va avea loc azi, la ora locala 16:00 (ora 23:00 a României).

Cu toate că Romney va vota împotriva lui Trump, șansele ca alți republicani să o facă sunt reduse. Senatul va avea ultimul cuvânt în destituirea președintelui, acest for fiind dominat de republicani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel