Misiunea NATO SNMCMG2 continuă în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data publicării:

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navă care face parte din Gruparea Navala a NATO - SNMCMG2, a părăsit luni, 16 noiembrie, portul militar Constanța, pentru a-și continua misiunea sub stindard NATO, în Marea Neagră, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române. 

Gruparea Navală a NATO de Lupta Contra minelor (Standing NATO Mine Counter Measures Group Two - SNMCMG2) a efectuat, în perioada 11-16 noiembrie, o escală în portul Constanța, pentru refacerea capacității de luptă, iar ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord pe toată durata escalei.

Gruparea Navală este compusă din nava de sprijin logistic Aliakmon -Grecia , vânătoarele de mine Tsibar - Bulgaria, Alghero - Italia, Orion - Franța, Edremit - Turcia și dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu.

Acestea desfășoară, în comun, activități specifice luptei împotriva dispozitivelor explozive, în vederea asigurării securității flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Dragorul Maritim 25 Lt. Lupu Dinescu a plecat în misiune NATO - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel