Misiunea NATO SNMCMG2 continuă în Marea Neagră

Eduard Pascu / 16 noi 2020 / 15:10

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navă care face parte din Gruparea Navala a NATO - SNMCMG2, a părăsit luni, 16 noiembrie, portul militar Constanța, pentru a-și continua misiunea sub stindard NATO, în Marea Neagră, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române. 

Gruparea Navală a NATO de Lupta Contra minelor (Standing NATO Mine Counter Measures Group Two - SNMCMG2) a efectuat, în perioada 11-16 noiembrie, o escală în portul Constanța, pentru refacerea capacității de luptă, iar ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord pe toată durata escalei.

Gruparea Navală este compusă din nava de sprijin logistic Aliakmon -Grecia , vânătoarele de mine Tsibar - Bulgaria, Alghero - Italia, Orion - Franța, Edremit - Turcia și dragorul maritim Locotenent Lupu Dinescu.

Acestea desfășoară, în comun, activități specifice luptei împotriva dispozitivelor explozive, în vederea asigurării securității flancului estic al Alianței Nord-Atlantice, se mai precizează în comunicat.

Citește și: Dragorul Maritim 25 Lt. Lupu Dinescu a plecat în misiune NATO - Video

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy