Misiune în Afganistan. Militarii Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței "Sfântul Andrei" au participat la ultima etapă de pregătire

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței "Sfântul Andrei" au participat la ultima etapă de pregătire, ce a avut loc la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, înainte de dislocarea în teatrul de operații Afganistan.

Aceștia urmează să plece în misiune în luna februarie, acolo unde vor petrece șase luni.

Aproximativ 500 de militari români care fac parte din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, echipele de consilieri TAAC (Train Advice and Assist Command) Nord, Sud și Vest și AIAT (Army Institutional Advisory Team) sunt pregătiți pentru a participa la misiunea "Resolute Support" în teatrul de operații Afganistan.

Astăzi, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, a avut loc transferul de autoritate către Comandamentul Forțelor Întrunite a militarilor care încadrează structurile mai sus menționate și care vor fi dislocați în teatrul de operații Afganistan în perioada imediat următoare.

După ce au parcurs un program de aproape 5 luni de pregătire, militarii din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei” sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO "Resolute Support" pentru asigurarea protecţiei Forţei Bazei militare aeriene din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.

Armata Română va trimite, în anul 2019, 780 de militari în cadrul misiunii ,,Resolute Support'' din Afganistan. Anunţul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale încă de la sfârşitul lunii agust 2018.

La momentul respectiv, decizia de majorare a contingentului românesc din Afganistan a fost analizată în cadrul întâlnirii secretarului de stat pentru politica de apărare, Mircea Dusă (fost ministru al Apărării), cu ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi.

Unii dintre militarii români din Afganistan vor acționa, în anul 2019, sub comandă italiană, în cadrul Comandamentului de instruire, asistenţă şi consiliere Vest (TAAC W), condus de Italia. Comandamentul are sediul în orașul Herat, în apropierea graniței dintre Afganistan și Iran.

Misiunea Resolute Support, coordonată de NATO, numără în prezent peste 16.000 de militari proveniți din 39 de țări. Cele mai numeroase contingente le au Statele Unite (8.475 de oameni), Germania (1.300) și Italia (895).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel