Mircea Geoană, vizită la bordul dragorului „Lt. Lupu Dinescu”, aflat în Odessa

Tudor Curtifan / 30 oct 2019 / 20:01
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN
Mircea Geoană, în vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” Sursă foto: MApN

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a efectuat miercuri, 30 octombrie, împreună cu o delegație formată din ambasadori ai Consiliului Nord-Atlantic, o vizită la bordul dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”, navă integrată în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), aflată în escală în portul din Odessa.

Membrii delegației au purtat discuții cu echipajul românesc despre misiunile pe care Forțele Navale Române le desfășoară în Marea Neagră alături de parteneri, și despre contribuția țării noastre la asigurarea măsurilor de securitate pe flancul estic al NATO.

„Sutem onorați că ne-ați primit la bordul acestei nave românești. Vă felicit, în numele meu și al colegilor mei, pentru curajul, devotamentul și patriotismul de care dați dovadă participând la această misiune. Vă asigur de faptul că întreaga Alianță este mândră de voi. Sunt convins că veți avea cariere frumoase pentru că văd în voi, bărbați și femei, viitori lideri ai Armatei României și ai Alianței. Vă urez succes în misiunea dumneavoastră”, le-a transmis secretarul general adjunct al NATO militarilor români, potrivit unui comunicat al MApN remis către DefenseRomania.

(w670) Mircea GeoMisiunea în Marea NeagrăMisiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant și a luptei contra minelor marine, fiind prevăzute și escale ale vânătorului de mine ESPS SELLA (Spania), dragorului maritim BGS SHKVAL (Bulgaria) și dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” în porturile Constanța și Odessa, Ucraina.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 70 de militari.

(w670) Mircea Geo

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy